Naš saborski zastupnik i predsjednik splitskog (gradskog) HDZ-a Petar Škorić reagirao je na jučerašnje izjave Mostovih saborskih zastupnika Mira Bulja i Nikole Grmoje.

Priopćenje Petra Škorića donosimo u cijelosti, a međunaslovi su urednički:

U Mostu - ni programa, ni cilja, ni rezultata

Jasno je da kada netko nema program, ni konkretne ciljeve (a kamoli ikakav rezultat) kreće u širenje laži i populizma. Nasreću (a na žalost Bulja, Petrova i Grmoje, ostacima ostataka stranke Most) brojke su konkretne i nepobitne. Možda oni sa distance ne vide činjenicu koje smo mi u Splitu itekako svjesni - dolazak Vlade RH na sjednicu u Split, nakon punih 14 godina, i cijeli niz projekata predviđenih za splitsku aglomeraciju u vrijednosti od skoro 2 milijarde kuna su nešto što je itekako vrijedno i što pokazuje da Grad Split u Vladi RH na čelu s Andrejem Plenkovićem ima i sugovornika i prijatelja.

„Grmljavina“ iz oporbene hladovine

Priliku sudjelovati u Vladi i dati svoj doprinos ovim odličnim rezultatima su imali, ali su je odbacili jer je puno lakše iz oporbene hladovine grmiti i neargumentirano napadati. Vlada vodi računa o našim otocima, zato je i pristupila izradi posebnog Zakona za otoke. Premijer razumije što znači život na otoku i zato će se posebno za otoke, a i za potpomognuta područja, usmjeriti ciljana financijska sredstva i mjere koje će pridonijeti razvoju otoka i poboljšanju života stanovništva. Za tu namjenu će u proračunu Ministarstva regionalnog razvoja biti osiguran iznos od 94 milijuna kuna.

Samo u lipnju - novih 25 000 novih radnih mjesta

Činjenice potvrđuju porast plaća, a samo u lipnju otvoreno je novih 25 tisuća radnih mjesta, što potvrđuje konkretne i pozitivne rezultate ove Vlade. Bilo bi interesantno čuti postignute rezultate MOST-a kao grupacije ili njihovih lidera. Prepoznatljivi su po kritiziranju, a ne po rezultatima. Zato su im na lokalnim izborima u Dalmaciji birači okrenuli leđa.

http://petar-skoric.com.hr/dolazak-vlade-rh-nakon-punih-14-godina-u-split-i-2-milijarde-kuna-investicija-za-nas-grad-i-zupaniju-za-grmoju-i-bulja-su-nista/