Županijski odbor HDZ-a Šibensko-kninske županije održao je konferenciju za novinare na kojoj su oštro osudili Odluku općinskog vijeća Primoštena o ukidanju naziva ulice dr. Franje Tuđmana.

Predsjednik Ž.O. HDZ-a Šibensko-kninske županije Ante Kulušić osudio je ukidanje ulice koja nosi naziv po prvom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu.

„Odluka Općinskog vijeće Primoštena o ukidanju ulice koja nosi naziv dr. Franje Tuđmana je nezapamćeni čin u novijoj hrvatskoj povijesti. Donijeti Odluku da se ukine naziv ulice koja nosi ime dr. Franje Tuđmana prvog hrvatskog predsjednika koji je zajedno s hrvatskim braniteljima stvorio neovisnu i suverenu Republiku Hrvatsku je barbarski i najcrnji čin Općinskog vijeća Primoštena“, kazao je Kulušić.

Kulušić je istaknuo kako ovo pokazuje da Općinsko vijeće nema ideja i sposobnosti kako pomoći građanima Primoštena da bolje žive, pa ih zabavlja ovim najnižim i sramotnim metodama, te stvarajući konflikte skreću temu sa svoje nesposobnosti.

Ovo je opasan politički egzibicionizam od kojega svi imamo štetu, a svrha i cilj su nepoznati što istodobno zabrinjava u ovim teškim vremenima, rekao je Kulušić te pozvao sve nevladine udruge, napose udruge hrvatskih branitelja proizišle iz Domovinskog rata, sve građane Primoštena da se uključe u pravnu borbu s Općinskim vijećem Primoštena za vraćanje ulice dr. Franje Tuđmana u Primoštenu sa svim pravnim sredstvima.

Na kraju se osvrnuo i na još jednu laž izgovorenu od strane načelnika Petrine, da je ulica dr. Franje Tuđmana preimenovana na nezakonit način 1992. godine, što nije točno, jer je Općinsko vijeće na 35. Sjednici od 19. travnja 2001. godine donijelo Odluku o imenovanju ulice dr. Franje Tuđmana. Iz Primoštena smo se ovih posljednjih godina naslušali svakojakih kleveta i laži, ali se nitko nije mogao nadati ovakvoj sramotnoj Odluci Općinskog vijeća,  zaključio je Kulušić.

Na novinarski upit hoće li Općinski odbor HDZ-a Primoštena reagirati i pokušati vratiti naziv ulice dr. Franje Tuđmana, predsjednik Ž.O. HDZ-a Ante Kulušić je odgovorio da će se uključiti svi kojima je Hrvatska i njen prvi predsjednik dr. Franjo Tuđman na srcu, a napose očekuje oštre reakcije braniteljskih udruga proizišlih iz Domovinskog rata.

Na tiskovnoj konferenciji osim predsjednika Ž.O. HDZ-a Šibensko-kninske županije Ante Kulušić nazočili su i potpredsjednici Goran Pauk i Nediljko Dujić, tajnik Tomislav Vrdoljak, gradonačelnik Grada Šibenika dr. Željko Burić, te predsjednik O.O. HDZ-a Primoštena Paško Nižić sa suradnicima.