IvicaKirin je tom prigodom naglasio kako je dosadašnji rad HDZ-a vidljiv u svimsegmentima razvoja grada Virovitice, ali i da nije zadovoljan s velikim brojemsvojih nezaposlenih sugrađana. Ivica Kirin naglasio je kako HDZ ima vizijubudućnosti daljnjega razvoja grada Virovitice kroz mnogobrojne projekte koji ćeomogućiti otvaranje novih radnih mjesta.

TomislavTolušić, sadašnji Virovitičko-podravaski župan, i kandidat HDZ-a napredstojećim lokalnim izborima za župana, zahvalio je svima na ukazanompovjerenju te istaknuo da mu je zadovoljstvo što može biti dio tima, kojistvara uvjete za boljitak življenja građana grada Virovitice iVirovitičko-podravske županije.

Uime koalicije stranaka, s kojima će HDZ zajedno na izbore, HSS-a, HSLS-a, HSP-aAS Koordinacije udruge umirovljenika, obljetnicu HDZ-u je čestitao Vlado Župan,koji je istaknuo da će umirovljenici na izborima dati svoj glas za one kojiimaju program, znanje i ljude, koji mogu osigurati bolju budućnost našoj djecite da je to upravo stranka HDZ.

PredsjednikŽupanijskog odbora HDZ-a Josip Đakić zahvalio je tom prigodom osnivačimastranke na ovim prostorima, ali je govorio i o mukotrpnom putu stvaranjahrvatske države, borbi protiv velikosrpskih agresora za ostvarenje hrvatske slobode,ujedno i hrvatske države. Josip Đakić istaknuo je kako politički protivniciHDZ-a hrvatskom narodu podmeću niz laži, koje narod prepoznaje i da upravo zbognjih svoje glasove na izborima neće dati „Kukuriku koaliciji“.

Nakraju svečanosti obljetnicu virovitičkom HDZ-u čestitao je i Drago Prgomet,zamjenik predsjednika HDZ-a, koji je naglasio kako hrvatski narod sam odlučujena predstojećim izborima za svoju budućnost te da se „nada, za boljitak životahrvatskih građana zove HDZ“.

Članovi Gradskog odbora HDZ-aVirovitica, povodom obilježavanja 23. obljetnice osnutka i djelovanja HDZ-aVirovitica, na Spomen obilježju na Gradskom groblju u Virovitici položili suvijence za sve poginule branitelje i sve umrle članove HDZ-a u Domovinskomratu. Događaju je nazočio i gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin.