Na početkutiskovne konferencije, sve nazočne pozdravio je predsjednik Ž.O. HDZ-a gospodinAnte Kulušić, te istaknuo da se nada da će buduća načelnica HDZ-a općine TisnoJelena Obratov više raditi na onome što čini dobro za stanovnike općine, a neda će biti u novinama kao sadašnji načelnik koji je zastupljen u medijima višeod svih gradonačelnika i načelnika općina u Republici Hrvatskoj.

„Uvjerensam u pobjedu HDZ-a u općini Tisno na predstojećim lokalnim izborima usvibnju“-zaključio je Kulušić, te riječ dao predsjedniku O.O. HDZ-a Tisnogospodinu Josi Stegiću.

PredsjednikO.O. HDZ-a općine Tisno Joso Stegić je u svom obraćanju medijima istaknuo kakonakon što je općina imala „starog“ načelnika 12 godina, te najmlađeg načelnikazadnje četiri godine, došlo vrijeme da na čelu općine bude mlada i uspješnažena koja za razliku od sadašnjeg načelnika ima završen pravni fakultet.

„Uvjerensam da će gospođa Jelena Obratov uspješno voditi općinu Tisno, kao što uspješnovodi svoju obitelj i kao što uspješno radi svoj posao u Općinskom sudu uTisnom“-istaknuo je Stegić.

Nakon toganazočnima se obratila kandidatkinja HDZ-a za načelnicu općine Tisno JelenaObratov koja se predstavila medijima i istaknula da je Srednju jezičnugimnaziju završila u Šibeniku, a nakon toga stekla diplomu Pravnog fakultetaSveučilišta u Splitu.

U braku je19 godina i ima dvije kćerke (18 i 12 godina).

Na sudu uTisnom radila je kao administrativni referent, a nakon toga kao sudskiovršitelj, a danas obnaša dužnost kao voditeljica pisarnice u istom sudu.Jelena je istaknula da je odnedavna članica HDZ-a, ali da je simpatizer iglasač odavno te je napomenula da joj je iznimna čast što je dobila povjerenjeOpćinskog odbora HDZ-a Tisno i njegovih članova da bude kandidatkinja zanačelnicu općine.

„Mi uTisnom radimo na jednom programu koji će se odnositi na boljitak za mladeljude, za ostanak mladih u našoj općini jer se u zadnje vrijeme događa da mladiodlaze izvan općine u potrazi kako za radnim mjestom  kojeg u Tisnom ima sve manje, tako i zaboljim društvenim životom koji je sve lošiji.

Kroz svojeprograme radit ćemo na otvaranju Poduzetničke zone u Dubravi, na razvijanjuturističkih zona koje su predviđene Prostornim planom, te u tom pravcunastojati da se u tim zonama izgrade hoteli koji će imati određenu namjenu i toza razvoj zdravstvene i sportske turističke ponude za koje imamo potencijale.

U našembudućem radu primat će imati izgradnja Dječjeg vrtića koji nam je obećan 2011.godine, pa ponovno sada pri kraju mandata sadašnjeg načelnika, a od toga jošuvijek nema ništa. Kao žena i majka borit ću se da mladi ljudi imaju boljubudućnost u Tisnom.

Kao budućanačelnica radit ću i živjeti za Tisno i Tišnjane 24 sata, a ne kao sadašnjinačelnik koji sjedi 2 dana u općini, a ostali dio tjedna u saborskim klupama tese stoga nadam i uvjerena sam da će mi glasači dati povjerenje da ubuduće vodimopćinu Tisno u prosperitet i bolju budućnost“- istaknula je Jelena Obratov.

Svojupotporu kandidatkinji HDZ-a za načelnicu Tisnog došli su dati i članovi O.O.HDZ-a Tisno, te župan Goran Pauk i tajnik Ž.O. HDZ-a Tomislav Vrdoljak.