Komentirali sukako autocesta do Ploča u lipnju 2013. neće biti završena, kao ni koridor 5Cprema BiH, kako je gradnja terminal u Luci Ploče, vrijedna 400 milijuna kuna,dovedena u pitanje jer su zbog nesuglasica između izvođača radova, Gospodarskoginteresnog udruženja španjolske tvrtke Cyes i Vijadukta s Lučkom upravom Pločeradovi zaustavljeni već četiri mjeseca.

Svjetska bankaupozorila je Lučku upravu na problem s izvođačima radova, zbog kojih je već sadnapravljena šteta oko 64 milijuna kuna. Odugovlačenje s rješavanjem ovogproblema dovodi u pitanje financiranje Svjetske banke. Neshvatljivo je da seVlada RH tako odnosi prema razvojnim projektima u Dubrovačko-neretvnskojžupaniji - rekao  je Branko Bačić.

S njim se suglasioi župan Nikola Dobroslavić dodajući kako se o prometnom povezivanju Dubrovnika  čak ni  nerazgovara.

Ova Vlada višeuopće ne govori nastavku gradnje autoceste do Dubrovnika. Nisu riješena pitanjagranica s Bosnom i Hercegovinom, te Crnom Gorom, centralizirano je upravljanjebolnicom, zaustavljen je projekt centra za gospodarenje otpadom kao i gradnjapelješkog mosta. Sve to govori kako Vlada nema ispravan odnos prema ovojžupaniji- zaključio je Dobroslavić.    

Na konferencijiza novinare potvrđena je kandidatura Marije Vučković kao zamjenice župana napredstojećim lokalnim izborima.

Nikola Oršulićiskazao je nezadovoljstvo činjenicom da je danom imenovanja kandidatom HDZ-a zagradonačelnika Metkovića Hranislav Gašpar smijenjen s mjesta voditeljaispostave Porezne uprave Metković, gdje se nalazio od 1995. godine.