Sporazum je u ime HDZ-a potpisaopredsjednik Županijskog odbora Josip Đakić, u ime HSS-a predsjednica Županijskeorganizacije Ana Marija Petin, a u ime HSLS-a potpredsjednik Županijskog vijećaMiroslav Venus.

Josip Đakić tom je prigodom istaknuoda potpisivanje sporazuma ima jedan cilj, a to je omogućiti snažnu pobjedukoalicije koju podržavaju još i stranke HSP dr. Ante Starčević i Blokumirovljenici zajedno, na skorašnjim lokalnim izborima. Nakon izradezajedničkog programa, koji bi trebao biti završen do Uskrsa, koalicija će snjim izići u javnost.

Ana Marija Petin naglasila je kakoće na županijskoj razini HSS nastaviti voditi resurs poljoprivrede te da jepobjeda koalicije neupitna, dok je doktor Miroslav Venus istaknuo kako je HSLSzadovoljan kvalitetnim postignutim sporazum te da će prioriteti stranke bitizalaganje na područjima kulture, zdravstva, socijale i društvenih djelatnosti.

Tom prilikom još jednom je istaknutoda će kandidat za župana Virovitičko-podravske županije biti aktualni županTomislav Tolušić, a kandidat HDZ-a za Europski parlament prodekan Visoke školeza menadžment u turizmu i informatici u Virovitici Oliver Jukić.