Hrvatskademokratska zajednica u ovom gradu ima duboke korijene, ostavio je neizbrisivtrag, HDZ u ovom gradu, i ovaj grad u HDZ-u, imaju svoju snagu. Na krajukrajeva, Velika Gorica je uz Zadar najveći grad u Republici Hrvatskoj koji imaHDZ-ovog gradonačelnika. Svaka obitelj ima problema, ali njezina je snaga urješavanju istih. Gorički HDZ je velika obitelj, riješili smo probleme ikrećemo s puno snage u predstojeće lokalne izbore,  istaknuo je povjerenik goričkog HDZ-a RudolfVujević, aktualni zamjenik župana Zagrebačke županije.

Veličanstvenomskupu obratio se i aktualni gradonačelnik Dražen Barišić istaknuvši kako je svešto je u Velikoj Gorici napravljeno u proteklih 18 godina, od kada postoji kaograd, napravljeno za vrijeme dok je grad vodila Hrvatska demokratska zajednica.Upravo zbog te činjenice, stranka zaslužuje voditi grad i dalje.
Uz vašu podršku i vaš glas, spremni smo, odlučni i sposobni viziju pretvoriti ustvarnost. A pobjeda nanadolazećim lokalnim izborima u Velikoj Gorici i Zagrebačkoj županiji biti ćenajava pobjede na idućim parlamentarnim izborima - istaknuo je Barišić.

Potpredsjednikstranke Dražen Bošnjaković istaknuo je kako je HDZ imao grešaka, ali se s njimatreba suočiti i krenuti dalje.
Kada na jednu stranu vage stavite loše stvari, a na drugu sve one dobre koje jeHDZ napravio za državu i hrvatski narod, sigurno će prevagnuti pozitivna strana– kaže Bošnjaković.

Gorički HDZosnovan je upravo u zgradi Pučkog otvorenog učilišta, koja je obnovljena uvrijeme HDZ-ovog upravljanja Velikom Goricom, prije 23 godine, na dan 11-tiveljače 1990-te. Nepunih sedam mjeseci nakon uvjerljive pobjede na prvimvišestranačkim demokratskim izborima, Velika Gorica postaje sastavni diohrvatske metropole, Grada Zagreba, a Općinski odbor postaje Područni odborHDZ-a. Dobivanjem statusa grada, 1995, postaje Gradska organizacija HDZ-a VelikaGorica.