Ujedinimo se kao 90-te! S našom se domovinom nitko neće poigravati! - poručio je Tomislav Karamarko na proslavi 24. obljetnice osnutka HDZ-a u Slavonskom Brodu. Predsjednik Županijskog i Gradskog odbora Pero Ćosić istaknuo je pak da će naša pobjeda na euroizborima biti jasan signal diletantskoj SDP-ovoj vlasti da posao prepusti kompetentnima te da su potrebni prijevremeni parlamentarni izbori!

Slavonski Brod: srijeda, 12. veljače. Kazališno-koncertna dvorana „Ivana Brlić Mažuranić“ bila je pretijesna. Više od sedamsto članova i simpatizera stranke došlo je, zajedno s predsjednikom Karamarkom, proslaviti 24. obljetnicu osnutka HDZ-a u tom gradu.

Nasilna centralizacija

Predsjednik županijskoga brodsko-posavskog HDZ-a i Gradskog odbora Slavonskog Broda Pero Ćosić u govoru je istaknuo probleme koji muče lokalnu sredinu, poput nekompetentnosti aktualnih gradskih vlasti, ali i upozorio na iznimno loš rad Milanovićeve vlade i nametnuti proces centralizacije. Te obećao:

- U ovoj godini predstoje nam izbori za mjesne odbore, Europski parlament i predsjednika RH. Iznimno je važno izaći iz izbora kao pobjednik! Potpunom pobjedom najbolje ćemo pokazati vlasti koliko loše radi svoj posao, kako taj posao treba prepustiti kompetentnijim ljudima te koliko su potrebni prijevremeni parlamentarni izbori. I u tim izborima, predsjedniče Karamarko, obećavamo Vam pobjedu u cijeloj Brodsko-posavskoj županiji!

Na kraju svečanog obilježavanja predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko održao je motivirajući, nadahnuti govor:

Odgovornost pred poginulima

- Prijatelji koji su poginuli i dali život za Hrvatsku pitat će nas što smo napravili s onim što su nam ostavili. Pitat će nas zašto smo SDP-u dopustili da nam ovo napravi od Hrvatske. Svatko od nas pojedinačno, ja ovdje koji držim govor i vi svi do zadnjeg reda, imamo istu odgovornost - pred našim anđelima, pred petnaest tisuća anđela koji gledaju što to radimo s Hrvatskom za koju su oni dali život… Ovo je naša domovina i s njom se nitko neće poigravati! Ujedinimo se kao te 90-te i pobjedom na europskim izborima pokažimo ovoj nesposobnoj vlasti što je prava snaga hrvatskog narodnjaštva!

Prije same same svečene sjednice, izaslanstvo HDZ-a predvođeno predsjednikom Karamarkom položilo je vijence i zapalilo svijeće na spomenicima dr. Franji Tuđmanu i poginulim braniteljima u Domovinskom ratu.