Darko Milinović jučer je u Središnjicu autobusima doveo stotinjak uglavnom gospićkih članova HDZ-a, zaposlenika Ličko-senjske županije i svojih izvanstranačkih simpatizera te je u više navrata odbio da njegovo izaslanstvo održi sastanak s predstavnicima Središnjeg izbornog povjerenstva HDZ-a (SIP).

Predstava, show, igrokaz

Na kraju, nakon nekoliko sati predstave u kojoj jedva da je spomenuta odgoda unutarstranačkih izbora za gospićku gradsku organizaciju HDZ-a - koja je kao bila povod za njegov „autobusni desant“ - Milinović se vratio u Gospić. Uostalom, do danas u SIP nije pristigla nijedna pritužba ili žalba, prigovor ili podnesak, na odgodu izbora za Gradski odbor HDZ-a Grada Gospić, što je samo dodatna potvrda, kako dobro reče Karlo Ressler, da Milinović nije niti želio razgovarati o mogućim prijeporima, nego isključivo izvesti vlastiti show.

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/ocito-milinovic-nije-niti-zelio-razgovarati-nego-je-pokusao-izvrsiti-pritisak-na

Važna mu je samo fotelja

Milinovićevo, blago rečeno, neprilično ponašanje i njegove prozirne manipulacije oštro je danas osudio politički tajnik HDZ-a Lovro Kuščević:

- Prisjetio bih se stare narodne poslovice: „Martin u Zagreb, Martin iz Zagreba“. Organizator dolaska autobusa Darko Milinović sramotno manipulira s vrijednim i poštenim članovima HDZ-a. Ovo jučer bio je zoran primjer kako se nitko ne bi smio ponašati. Milinović ne poznaje demokraciju, važna mu je samo njegova fotelja.

Digao bih ruku za izbacivanje

Hoće li biti sankcija? - upitali su novinari.

- Iskreno, nadam se da će ih biti. Očekujem najstrožu moguću sankciju. Slobodno najavite kako bih dignuo ruku za njegovo izbacivanje iz stranke. Milinović manipulira i laže: izbori u gospićkom HDZ-u su odgođeni iz jednoga jednog razloga - jer je on sam sprječavao da se demokratski održe.

Divljačko ponašanje

Na kraju izjave, Kuščević je još jednom osudio Milinovićevo „divljačko ponašanje“:

- Njegove eskapade idu na štetu isključivo ličkog HDZ-a. Pokazao je pravo lice i naravno da će naši Ličani to prepoznati.