Ponosni smo što je za prvu hrvatsku predsjednicu izabrana osoba iz našeg kraja - koja je svojedobno bila i predsjednica riječkog HDZ-a! Kolinda Grabar-Kitarović je odrasla u multikulturalnoj i tolerantnoj sredini, a birači su to prepoznali. Bit će predsjednica svih hrvatskih građana i itekako opravdati povjerenje koje su joj dali! - poručio je za Novi list na izbornoj noći iz riječkih stranačkih prostorija prvi čovjek gradskog HDZ-a Lucian Vukelić. 

Kraj nesposobne SDP-ove vlasti!

Potom je istaknuo da je hrvatski narod poslao jasnu poruku da im je dosta nesposobne SDP-ove vlasti koja je dovela Hrvatsku u groznu gospodarsku i socijalnu situaciju:

- Sada je jasno da vlada Zorana Milanovića nema legitimitet. Ili moraju napokon pokazati rješenje za okončanje ove krize - ili, što je izglednija opcija, trebaju podnijeti ostavku i raspisati prijevremene izbore!

Ispunjenje obećanja!

Na pitanje hoće li sada predsjednica zaboraviti obećanja koja je davala u kampanji, Vukelić je jasno poručio: 

- Nije ona kao bivši ministar iz Rijeke koji je obećao cestu do Žute Lokve i ravničarsku prugu, a onda je napustio resor. Ona će itekako znati učiniti sve za Rijeku i riječku regiju jer je naš razvoj uvjet razvoja cijele zemlje!