Kako je istaknula predsjednica GO HDZ-aČakovca, Sunčana Glavak, cilj suradnje ovih triju stranaka jest da se promijenislika Grada, zaustavi stagnacija, otvore nova radna mjesta i općenito stvorebolji uvjeti za život u Čakovcu.

Vrijeme je za odlučnost i hrabrost, a ova koalicijato ima, poručila je Glavak.

U ime Gradskog ogranka HSLS-a Čakovca,sporazum je potpisao predsjednik Renato Slaviček, a u ime Hrvatskedemokršćanske stranke, Đuro Bel. Slaviček i Bel dugogodišnji su vijećnici uGradu Čakovcu, te uz HDZ, oštri kritičari aktualne SDP – ove gradske vlasti.

Želimo Grad po mjeričovjeka, istaknuo je Đ. Bel. Želimo da sve dobne skupine, od djece, studenata,radnika i umirovljenika, budu ravnomjerne zastupljene u svojim pravima, te dase o svima jednako brine, dodao je Bel.

Predsjednik čakovečkogogranka HSLS-a, R.Slaviček, naglasio je kako sa HDZ-om postoji već dugogodišnjapolitička suradnja, te nikad nije bila upitna.

Ovaj Grad treba nove ljude, neopterećenegradskim kadroviranjem i funkcijama u gradskoj upravi, a mi sa HDZ-om iHrvatskom demokršćanskom strankom to imamo, kazao je, spomenuvši pritom HDZ-ovogkandidata za gradonačelnika, dr.Tomislava Novinšćaka.

O dva mjesta za zamjenikagradonačelnika stranke će se dogovoriti u idućih nekoliko dana, rečeno je napresici.