HDZ - gore! SDP - dolje! Taj nezaustavljivi trend nastavljen je i na nedjeljnim izborima za vijeća mjesnih odbora u Gradu Koprivnici! Narodnjačko-demokršćanska koalicija predvođena našom strankom (HDZ-HSS-Hrast-HDS) požnjela je - pod sloganom „Zajedno za Koprivnicu“ - izvanredan, povijesni uspjeh u odnosu na sve dosadašnje mjesne izbore. Lažne socijaldemokrate hvata panika u, kako su donedavno tvrdili, „SDP-ovu bastionu“.

S ništice na pet!

HDZ, naime, do ove nedjelje nije imao većinu ni u jednom od 18 vijeća mjesnih odbora, a sada je pak ima u njih čak - pet! I to s golemom razlikom u glasovima! A u još pet odbora našoj je koaliciji „za dlaku“ izmakla pobjeda - nedostajalo je između četiri i osam glasova! No na konstituirajućim sjednicama vijeća nisu isključena ugodna iznenađenja... 

Summa summarum - HDZ je dobio, a SDP izgubio većinu u pet odbora. Promatrano u broju vijećnika - HDZ je na prethodnim izborima imao 22 mandata, a nakon ove nedjelje ima ih čak 55! U ukupnom zbroju birača (svih 18 vijeća) SDP je bolji za samo 149 glasova! A prisjetimo se, SDP-ovi su gradonačelnički kandidati nekoć u Koprivnici u 1. krugu osvajali 73 posto! 

Najava velikih promjena 

Predsjednik koprivničkog (gradskog) HDZ-a Ernest Forjan još je na zadnjim lokalnim izborima (svibanj 2013.) bio snažno uzdrmao dotad „neprikosnoveni“ SDP, izborivši se za 2. krug izbora za gradonačelnika. I sada je - ne bez ponosa! - istaknuo veliko zadovoljstvo ostvarenim rezultatima: 

- Minimalna razlika u odnosu na vladajući SDP znači još veću odgovornost prema svim građanima Koprivnice i još predaniji angažman na temelju HDZ-ova izbornog programa. Vijećnici naše koalicije još će se kvalitetnije uključiti u rad mjesnih odbora, prema Gradskom vijeću pokretati još više akcija i inicijativa. Ovaj je rezultat poruka da smo na pravom putu, da su građani prepoznali kvalitetu našeg programa i snagu zajedništva naše koalicije. Izbori su pokazali da građani, nezadovoljni aktualnom gradskom vlasti, žele promjene. Nakon ove nedjelje, u Koprivnici više ništa neće biti kao prije!