Nakon kratke i teške bolesti u subotu, 25. ožujka 2017., preminuo je jedan od utemeljitelja naša stranke u Karlovačkoj županiji prim. dr. Vladimir Cvitanović (1939.-2017.).

Utemeljitelj i saborski zastupnik

Prim. dr. Vladimir Cvitanović, osim što je bio jedan od utemeljitelja HDZ-a na karlovačkom području (ali i šire), obnašao je niz odgovornih političkih dužnosti - kako na nacionalnoj, tako i županijskoj razini. Izabran je za saborskog zastupnika u prvom sazivu Hrvatskog sabora te u prvom sazivu Županijskog doma Hrvatskog sabora. Ponovno je izabran u Zastupnički dom Hrvatskog sabora u mandatu od 1992. - 1995. Bio je i vijećnik u Županijskoj skupštini Karlovačke županije - i to u nekoliko mandata.

Bio je predsjednik Općinskog odbora HDZ-a Karlovac i Županijskog odbora HDZ-a Karlovac.

Donedavno je bio na dužnosti tajnika Zajednice utemeljitelja HDZ-a „Dr. Franjo Tuđman“ Karlovačke županije.

Ugledni liječnik i znanstvenik

Jedan je od obnovitelja Matice Hrvatske u Karlovcu. Od 2004. godine bio je urednik časopisa „Svjetlo“ - u izdanju karlovačkog ogranka Matice Hrvatske. U svom bogatom znanstvenom opusu objavio je više od 100 znanstveno-stručnih članaka. Autor je i brojnih popularnih članaka iz područja politike, povijesti i medicine.

Za vrijeme Domovinskog rata bio je ravnatelj Medicinskog centra odnosno Opće bolnice Karlovac do 1995. te Zapovjednik kriznog stožera Karlovačke županije.

Komemoracija u gradskoj vijećnici

Komemoracija će se održati danas s početkom u 12:30 sati u Velikoj vijećnici Grada Karlovca. Posljednji ispraćaj pokojnika bit će danas u 15:00 sati na rimokatoličkom groblju Dubovac u Karlovcu.

Neka mu je laka hrvatska zemlja koju je toliko volio.