Koristeći se raznim makinacijama, stavljanjem prekomjernog brojatočaka dnevnog reda, traženjem proceduralnih pogrešaka, pripremom zajedničkognastupa na sve moguće načine, članovi SDP-a i SDSS-a nastoje onemogućitiotvoreno izjašnjavanje gradskih vijećnika na tu temu, a zapravo jasnoporučujući da žele i rade sve što mogu da bi srpski jezik i ćirilično pismoušli u službenu uporabu.

Osim spomenute točke, izdvojili bi i "točku" zaključenjanagodbe imovinsko – pravnih odnosa na katastarskoj čestici 1640/1, na kojoj senalazi objekat koji koristi Generalni konzulat Republike Srbije. Odlukom gradVukovar želi isplatiti 1.375.689,40 kn Miletu i Milenku Zgonjani koji suUgovorom o davanju građevinskog zemljišta na "korišćenje" od15.9.1993. godine bespravno izgradili objekat na navedenoj čestici.

Zgranuti smo činjenicom da Grad želi otkupiti nelegalno sagrađeniobjekat za vrijeme tzv. Republike Srpske Krajine. Još više nas čudi činjenicada su Rješenja u vrijeme tzv. Republike Srpske Krajine pisana na latiničnompismu.