Jure Katić. Dragovoljac Domovinskog rata, član zapovjedništva obrane Slunja, poduzetnik, HDZ-ovac. I novi gradonačelnik! Na prijevremenim izborima 29. lipnja (drugi krug) s 55,8 posto glasova pobijedio je SDP-ova kandidata Damira Vukovića. Tako se i grad na Slunjčici i Korani - uz Vukovar i Sunju - ponosno upisao u nisku nedjeljnih HDZ-ovih pobjeda. 

http://hdz.hr/vijest/nacionalne/video-nakon-nove-pobjede-i-u-vukovaru-su-gradani-prepoznali-hdz-ov-program

Novi gradonačelnik Katić ne gubi ni trena: već u prvom istupu za medije, u današnjem Večernjem listu (regionalno, karlovačko izdanje), najavio je hvatanje u koštac s krucijalnim problemima svog kraja. U prvom redu, to je rješavanje financijskih dubioza nastalih nakon što je Ministarstvo obrane naprasno i protuzakonito otkazalo plaćanje naknade gradu za korištenje vojnog poligona „Eugen Kvaternik“. Tim je neslavnim činom SDP-ova vlada bacila slunjski gradski proračun na koljena, „odrezavši“ mu čak 4,5 milijuna kuna godišnje!

Ili dogovor ili prosvjedi

Stoga je Katić bez zadrške najavio borbu za svaku lipu koja gradu po zakonu pripada:

- Prvo idem u Ministarstvo obrane da bismo se pokušali dogovoriti o naplati za korištenje poligona. Ako treba, organizirat ćemo i prosvjede, ali to je zadnja opcija. Svugdje u svijetu naplaćuje se korištenje poligona, pa ne vidim razlog da Slunj bude iznimka.

Inače, grad je do sada ovrhom od MORH-a naplatio 1,1 milijun kuna. A sada je, evo, na SDP-ovoj vladi da sjedne za stol s Katićem i dogovori se. 

Odmah na posao!

Puno je posla pred nama! - poručuje Katić, koji već u petak preuzima „ključeve grada“ i poziva sve investitore da su dobrodošli. Njegovo poduzetničko iskustvo referencija je više koja će mu pomoći na putu gospodarskog oporavka Slunja. 

Slunj će, dakako, imati potporu Stranke za sve razvojne projekte. I to na svim razinama vlasti! Tijekom predizborne kampanje Katiću su uz bok stali naši eurozastupnici, saborski zastupnici, župani, gradonačelnici... Snaga i zajedništvo obnovljenog HDZ-a. 

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/plenkovic-katic-znanjem-i-odvaznoscu-za-napredak-slunja