Insistiramo da Vesna Želježnjak podnese neopozivu ostavku te tako prestane sramotiti naš grad! - priopćenjem je reagirao predsjednik koprivničkog (gradskog) HDZ-a Ernest Forjan na vijest da je Državno odvjetništvo podiglo optužnicu protiv aktualne gradonačelnice Koprivnice i SDP-ove zastupnice zbog prevare i krivotvorenja službene isprave.

Slučaj je prilično bizaran, da ne kažemo - kokošarski. Želježnjak je, naime, od Sabora tražila i dobivala putne troškove kao da je na sjednice dolazila privatnim automobilom premda su je u Zagreb i natrag u službenom vozilu prevozili dežurni iz Javne vatrogasne postrojbe Grada Koprivnice. A i to na teret koga drugog, nego - građana! 

Nastavak nakaradne prakse!

Grijeh je gradonačelničin, dakle, dvostruk, upozorio je Forjan:

- To što je oštetila državni proračun za oko pet tisuća kuna zapravo je minimalan iznos u odnosu na brojne financijske nebuloze SDP-ove vlasti u Koprivnici, ali sramotno je da je u njezinom mandatu nastavljena nakaradna praksa SDP-ove gradske vlasti da koriste vatrogasna vozila kao besplatni taksi. I još nakon toga imaju obraza tražiti i uzimati putne troškove iz Sabora! To je valjda taj SDP-ov „novi početak“!?

Moral SDP-u nepoznanica!

Predsjednik koprivničkog HDZ-a podsjetio je da je zatražio ostavku SDP-ove gradonačelnice Vesne Želježnjak još kada je izbila cijela afera. Krajnje je vrijeme da SDP iskaže moralnu i političku odgovornost prema javnosti i svim građanima Koprivnice:  

- Koliko je lijepo za ugled grada da ga vodi gradonačelnica s optuženičke klupe? Da gospođa ima imalo morala, sama bi podnijela ostavku! No moral nje i njezine stranke već je odavno prošlo svršeno vrijeme.