Predsjednikzagrebačkog HDZ-a Andrija Mikulić rekao je kako je ta stranka uz nekolikogorućih problema u Zagrebu, od nezaposlenosti, Zagrebačkog holdinga koji izdana u dan generira sve veće gubitke, prepoznala još jedan gorući problem - ato je lagalizacija objekata. Istaknuo je da je zagrebački HDZ krenuo upotpisivanje peticije za smanjenje troškova legalizacije te da je do danasskupio nešto manje od 4000 potpisa koje su na aktualnom satu predaligradonačelniku Milanu Bandiću i predsjedniku Gradske skupštine DavoruBernardiću. Najavio je da će nastaviti prikupljati potpise.

Za ono što jena aktualnom satu sjednice Gradske skupštine vidio, rekao je da je najblažerečeno "sramota". Na svako pitanje koje se postavlja iligradonačelniku Bandiću ili predsjedniku Uprave Zagrebačkog holdinga Ivi Čoviću"vidi se da ta priča ne funkcionira, da su oni permanentno u određenomsukobu na štetu Zagrepčanki i Zagrepčana". Rekao je da su svako stručnopitanje koje su postavili zastupnici HDZ-a uvijek dobivali odgovor koji neodgovara na pitanje.

"Mislim dato nije dobro i da to šteti građanima. Takva situacija je neodrživa i mislim daće to birači 19. svibnja znati kazniti na način da im se više ne daje prilikada na ovaj način vode Grad i Skupštinu", ocijenio je.

HDZ-ovazastupnica Božica Šolić je na aktualnom satu sjednice Skupštine pitalagradonačelnika zašto nije za današnju sjednicu predložio prijedlog izmjena idopuna komunalnog doprinosa u onom obliku dogovora između skupštinskih klubovana zadnjoj sjednici. Rekla je da je HDZ održao 10 tribina o legalizacijibespravne gradnje na rubnim djelovima Zagreba te da su na temelju uočenogproblema pokrenuli peticiju za smanjenje komunalnog doprinosa i to za prvu zonu15 posto, drugu 30 posto, treću 50 posto i četvrtu 60 posto. Šolić je peticijupredala Bandiću i Bernardiću.

Bandić joj jeodgovorio da su već u prosincu smanjeni komunalni doprinosi, a prijedlog jošznačajnijeg smanjenja bit će na sjednici Skupštine u ožujku.