Soldo je istaknuo kako svi trebaju biti prvenstveno vijećnici građana grada Đakova, a ne političkih stranaka, i stoga odgovornost koju su vijećnici konstituiranjem Gradskog vijeća pokazali, znači i da su izbjegnuti novi izbori za Gradsko vijeće, a koji bi gradski proračun stajali dodatnih 800.000,00 kuna.  

„Grad je kroz proteklo razdoblje doveden u tešku situaciju i nalazi se na dnu svih gospodarskih pokazatelja, i zato pozivam sve vijećnike na konstruktivan rad, te kvalitetne prijedloge projekata i programa za dobrobit našeg grada“.

 „Drago mi je što je u ovom sazivu Gradskog vijeća na pragu ulaska u Europsku uniju visoko podignuta ljestvica demokracije. Svim političkim opcijama omogućeno je djelovanje u odborima i radnim tijelima pri Gradskom vijeću, što do sada nije bila praksa.

Osobno ću se tijekom vođenja sjednica maksimalno truditi zaštititi dostojanstvo svakog vijećnika te rasprave nastojati voditi strogo tematski, ne dopuštati vrijeđanje, ni diskriminaciju na političkom, dobnom, spolnom, vjerskom ili bilo kojem drugom segmentu“ istaknuo je Soldo.

Budući da su mu kao dosadašnjem vijećniku, ali i brojnim građanima  često bili uskraćivani odgovori na postavljene upite, novoizabrani predsjednik vijeća ističe da zbog transparentnosti u radu te demokratskih standarda moramo razvijati model otvorenog grada - grada u kojem svaki vijećnik i građanin mora sukladno Statutu grada i Poslovniku o radu Gradskog vijeća u što kraćem roku dobiti sve potrebne informacije o radu, realizaciji projekata, izvršenju proračuna i stanju trgovačkim društvima i ustanovama.

„Ono što želim posebno istaknuti je da nakon današnje sjednice nema poraženih, ali ni pobjednika jer želim raditi u interesu svih vijećnika i svih građana. Uostalom, zato i jesmo tu, to nam je zadaća i obaveza. Dakako da je svaki prijedlog dobrodošao, kao i konstruktivna kritika“, rekao je novi predsjednik Gradskog vijeća Grada Đakova u svom obraćanju javnosti.