Na ponovljenim izborima za Vijeće Gradskog kotara Žnjan (Grad Split) naša je lista, koju je predvodio ugledni liječnik mr. sc. Krešimir Čaljkušić, specijalist neurolog, ostvarila veliku pobjedu: s 381 glasom (36,81%) osvojila je 3 od ukupno 7 mandata!

Slijede Pametno s 196 glasova (18,94%) i 2 vijećnička mandata te HNS (161 glas - 15,56 %) i HSP (96 glasova - 9,28%) s po jednim mandatom.

Opći potop doživjeli su Most (77 glasova - 7,7%), HSS/HSLS (61 - 5,89%) i SDP (48 - 4,63%), koji nisu uspjeli ući u Vijeće Gradskog kotara! Što su Grmoja, Beljak i Bernardić agresivniji i glasniji, to su im rezultati gori!

Poziv svima na suradnju

Nositelj HDZ-ove liste Krešimir Čaljkušić očekuje da će HDZ formirati većinu te da će postati predsjednik kotara Žnjan: 

- Zahvaljujem svim građanima koji su izašli na izbore: kako onima koji su izabrali listu HDZ-a, tako i onima koji su glasovali za druge političke opcije. Otvoren sam za razgovore sa svima koji su ušli u Vijeće te ih pozivam da podrže našu pobjedničku listu jer svi imamo i političku i građansku odgovornost da od Žnjana napravimo kvart ugodan za život! Nadamo se da će ovog puta prevladati razum i odgovornost, da će se što prije konstituirati Vijeće Gradskog kotara te započeti s realizacijom važnih projekata za naš kvart. To je ono što građani Žnjana trebaju i žele!

Split je glavni!

Nakon trijumfa na Žnjanu, oglasio se i predsjednik splitskog HDZ-a i saborski zastupnik Petar Škorić:

- Čestitam nositelju liste dr. Krešimiru Čaljkušiću i svim našim kandidatkinjama i kandidatima: Rossani Bosnić, Ivanu Punošu, Zdenku Omrčenu, Marku Markoviću, Heleni Jurišić i Draganu Ledini! Čestitam i predsjedniku Temeljnog ogranka HDZ-a Žnjan-Pazdigrad Nini Veli - našem zamjeniku splitskog gradonačelnika! Hvala svima koji su nas podržali! Split je glavni!