Lokalne

4. srpnja 2013.

Tko ima većinu u Županijskoj skupštini

Županijski odbor Hrvatske demokratske zajednice Osječko-baranjske županije održao je u prostorijama Hrvatske demokratske zajednice u Osijeku 04. srpnja 2013. godine konferenciju za novinare na temu „Tko ima većinu u Županijskoj skupštini ?!“ Na tu temu govorili su predsjednik Županijskog odbora Hrvatske demokratske zajednice Osječko-baranjske županije dr. Davorin Bubalović i predsjednik kluba vijećnika Hrvatske demokratske zajednice u Županijskoj skupštini Osječko-baranjske županije Goran Ivanović.

 

 

Predsjednik Bubalović osvrnuo se i oštro osudio napise u medijima u kojima se okrivljuje Hrvatska demokratska zajednica za možebitne izbore. Sve stranke sudjelovale su u pregovorima kako bi se pronašao model kojim do novih izbora ne bi došlo.

Hrvatska demokratska zajednica do sada nije isticala svoga kandidata za predsjednika Županijske skupštine Osječko-baranjske županije, ali će na slijedećem pokušaju konstituiranja svakako istaknuti svoga kandidata. Kandidat Hrvatske demokratske zajednice za predsjednika Županijske skupštine Osječko-baranjske županije bit će Goran Ivanović, kazao je Bubalović.

Goran Ivanović kazao je kako Hrvatska demokratska zajednica nije isticala svoga kandidata za predsjednika Županijske skupštine Osječko-baranjske županije iz nekoliko razloga –  što je HDSSB osvojio najviše mandata što im je davalo za pravo da istaknu svoga kandidata za predsjednika. HDSSB-ov prijedlog na prvoj konstituirajućoj sjednici nije prošao budući da nisu imali većinu.

Na radnom sastanku, održanom nakon konstituirajuće sjednice, HDSSB je jasno tvrdio kako ima većinu i kako će se Županijska skupština Osječko-baranjske županije zasigurno konstituirati te zbog toga Hrvatska demokratska zajednica nije istaknula svoga kandidata.

Iako je HDSSB na drugom pokušaju konstituiranja skupštine imao većinu, ona nije konstituirana. Stoga, Hrvatska demokratska zajednica, kao najveća politička stranka na trećoj sjednici Županijske skupštine Osječko-baranjske županije, istaknuti će svoga kandidata za predsjednika Skupštine, sve u cilju kako do ponovljenih izbora ne bi došlo, čemu se Hrvatska demokratska zajednica Osječko-baranjske županije oštro protivi,  kazao je Ivanović.