HDZ nastavlja nizati pobjedu za pobjedom na izborima! Uz nedjeljnje izbore za sisačko-moslavačkog župana, na kojima je premoćno pobijedio Ivo Žinić (povijesna pobjeda HDZ-a u Gradu Sisku!), istovremeno su održani izbori za općinske načelnike Čeminca (Osječko-baranjska županija) i Koprivničkog Ivanca (Koprivničko-križevačka županija). Treba li uopće sumnjati da su i u ova dva mjesta povjerenje građana dobili naš kandidat dr. Zlatko Pinjuh i kandidat naše koalicijske liste Ivica Petričević (HSS).

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/video-ivo-zinic-novi-sisacko-moslavacki...

Prvi potez - odricanje od načelničke plaće!

Nakon 18 godina Čeminac će ponovno voditi HDZ! Dr. Zlatko Pinjuh pobijedio je protukandidata Gorana Jumića (HDSSB, HSP) s ukupno 933 dobijenih glasova. A novoizabrani načelnik je odmah najavio svoj prvi potez - odricanje od načelničke plaće iznosa 10.000 kuna. A taj će novac preusmjeriti u socijalne programe! Pinjuh:

- To što je HDSSB-ov kandidat potučen s 200 glasova razlike i to u općini koju je ta stranka godinama kontrolirala, signalizira da birači ne prepoznaju HDSSB kao vjerodostojnu stranku. Ne žele da ih vode ljudi koji su dio klijentelističke, interesne organizacije. Mi nećemo - poput naših prethodnika! - funkcionirati po načelu ucjena i prijetnji!

Nastavak velikih projekata

Zajednički je kandidat HSS-a i HDZ-a Ivica Petričević novi načelnik općine Koprivnički Ivanec. U prvom krugu pobijedio je SDP-ova kandidata Radu Prosenjaka apsolutnom većinom - 78,39 posto osvojenih glasova! 

Koprivnički Ivanec strateški je važna općina jer je na njenom području u tijeku realizacija dva velika projekta ukupne vrijednosti milijardu kuna. Radi se o pola milijarde kuna vrijednoj investiciji termoelektrane na drvnu sječku, te isto toliko vrijednom projektu Regionalnog centra za gospodarenje otpadom Piškornica - koji je proglašen strateškim nacionalnim projektom. Petričević:

 - Imamo dva vrlo bitna projekta. Najbitnije je završiti pregovore s Gradom Koprivnicom oko nesuglasica s odlagalištem otpada na Piškornici te riješiti neka goruća pitanja poduzetničke zone gdje će se graditi termoelektrana.