''Uvijek smo u svemu bili prvi. Prvi u stvaranjuDomovine, prvi u njenoj obrani. Prvi smo krenuli, noćas točno u ponoć, sa Mostadr. Franja Tuđmana u izbornu kampanju, a prvi ćemo biti i 19. svibnja. Lista HDZ-a i njegovih koalicijskih partnera idealan je spoj mladosti iiskustva, a na njoj se nalazi čak 11 žena i veliki broj mladeži.

 

To je bitaniskorak u našoj politici, koja je u skladu s novim sloganom ''Novo vrijeme,nova snaga''. Naša lista pojačana je i s našim najboljim ministrom turizma i uglednimstručnjakom Nikom Bulićem. Uvjereni smo kako je riječ opobjedničkoj listi, koja će osvojiti većinu u budućem sazivu Gradskog vijećaGrada Dubrovnika'' - istakla je u svom obraćanju predsjednica dubrovačkog HDZ-a DubravkaŠuica.

 

Osvrnuvši se na političku scenu kako na lokalnoj, tako inacionalnoj razini, ustvrdila je kako je kako HDZ i partneri predstavljajujedinu istinsku demokršćansku, narodnjačku opciju u hrvatskom društvu.   ''Otvorenogovorim - glas za Laburiste glas je za ljevičare, glas za Laburiste glas je zaSDP'' – zaključila je Dubravka Šuica.

 

Skupu se obratio ižupan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić, kandidati zazamjenike gradonačelnika Dubrovnika Davor Miloglav i Veljko Anić te nositeljkoalicijske liste za Gradsko vijeće Grada Dubrovnika Niko Bulić. Prikazan je ipromotivni film o HDZ-ovom kandidatu za gradonačelnika Dubrovnika Teu Andriću,a predstavljeni su i svi kandidati s koalicijske liste. 

 

''Moje srce kucadesno, ali razum je uvijek u sredini, uvijek sam znao i znat ću donositi praveodluke. No, pitam vas, možemo li vjerovati ljudima koji u svojoj zreloj dobipromijene čak četiri političke stranke. Možemo li vjerovati čovjeku kojem sePelješki most prvo sviđa, potom mu je iluzija za budale, a sad, kad je VesnaPusić rekla da je OK, opet mu je dobar.

 

Možemo livjerovati onima koji su bili najbliži suradnici Andra Vlahušića četiri godine,a koji danas govore kako su tamo samo statirali, kako nisu donosili nikakveodluke, kako je sve odluke donosio isključivo Andro Vlahušić.

 

Zašto se nisu ondamaknuli ranije, zašto nisu odmah otišli i istupili iz te nakaradne koalicije''- istaknuo je u svom govoru Teo Andrić, dodavši kako je u središtu njegovogprograma čovjek.

 

''Mojavizija je ostvariti Grad po mjeri čovjeka. Grad solidarnosti, odgovornosti isocijalne osjetljivosti. Biti socijalno osjetljiv nije politički program, većopredjeljenje koje započinje u našim srcima i glavama. U središtu naše politikeje vjera i ljubav. Ljubav prema Bogu, narodu i Domovini'' - zaključio je nakraju Teo Andrić.