(PHOTO) Na izborima za vijeća mjesnih odbora u Gradu Pločama, održanima 27. svibnja, koalicija HDZ-HSLS-HSU trijumfirala je nad udruženim SDP-om, HSS-om i Pločanskom strankom!

Naš uspjeh to je veći budući da je izlaznost bila neuobičajeno visoka za mjesne izbore - 36.8 posto!

Šest vijećnika više!

Koalicija predvođena našom strankom tako će u vijećima mjesnih odbora imati 28 članica i članova, a ona SDP-ova - 22.

I ukupni broj glasova također svjedoči o velikom povratku HDZ-a nakon prošlogodišnjeg poraza na lokalnim izborima, kada su vlast u Pločama preuzeli SDP s partnerima i novi gradonačelnik Mišo Krstičević. HDZ-ova koalicija zadobila je povjerenje čak 1.572 birača, a SDP-ova njih samo 1.241!

HDZ će imati predsjednike u pet mjesnih odbora (Komin, Stablina, Rogotin, Staševica, Šarić Struga), SDP u četiri, dok Pločanska stranka i Nezavisna lista Željka Kujundžića imaju većinu u po jednom MO-u.

Bravo, Marija!

Predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Dubrovačko-neretvanske županije (i prvi čovjek Kluba zastupnika HDZ-a u Hrvatskom saboru) Branko Bačić nije skrivao zadovoljstvo:

- Pobjeda u Pločama! Nakon lokalnih izbora, vrlo brzo smo na mjesnim izborima vratili povjerenje Pločanki i Pločana! Bravo, čestitke povjerenici Mariji Vučković i pločanskim prijateljima!!!

Osim Bačića, našoj velikoj pobjedi osobno su svjedočili i ministar Tomislav Ćorić, rođeni Pločanin, i župan Nikola Dobroslavić.

Posrnuće favoriziranog gradonačelnika

A povjerenica Gradskog odbora HDZ-a Grada Ploča Marija Vučković, inače državna tajnica u Ministarstvu poljoprivrede i bivša zamjenica dubrovačko-neretvanskog župana, uistinu zaslužuje sve pohvale jer je novi, pomlađeni i modernizirani tim naše stranke - u sinergiji s nekoliko „starih asova“ - premoćno pobijedio Mišu Krstičevića, toliko medijski favoriziranog i s nacionalne razine!

Sjajan rezultat nas raduje, ali i obvezuje da i dalje budemo ustrajni u predanom radu te u realizaciji svih programa i projekata koje smo si zadali u cilju napretka našeg grada i razvoja svih njegovih prekrasnih naselja - istaknula je za hdz.hr naša Marija:

Najjači motiv - napredak voljenog grada

- Građanke i građani Ploča su nam uistinu ukazali veliko povjerenje - nećemo ga iznevjeriti! Kao predsjednica Povjerenstva GO HDZ-a Ploče, od srca im zahvaljujem. Zahvaljujem i našim koalicijskim partnerima, nositeljima lista i kandidatima, a posebno svim mladim licima koja su unijela toliko dobrog u ove izbore. Nema jačeg motiva za politički angažman od želje za boljitkom našega voljenog grada!