Unatoč rastu nezaposlenosti i gospodarsko-socijalnoj krizi, SDP-ova vlada ili zaustavlja ili odgađa investicije! Nezamislivo! Umjesto da se ubrzano nastavi gradnja Istarskog ipsilona i druge cijevi cestovnog tunela kroz Učku, na tom planu nema nikakvih aktivnosti, što je s aspekta interesa naše županije - nedopustivo! - istaknuo je na konferenciji za novinare predsjednik istarskog HDZ-a Ivan Bubić predstavljajući HDZ-ove smjernice gospodarskog oporavka. 

Reformama do rasta!

Bubić je naglasio da se s pravom postavlja pitanje vjerodostojnosti SDP-ove vlade s obzirom na neostvarivanje Plana 21 te da je HDZ spreman preuzeti odgovornost za vođenje države:

- Trebaju nam cjelovite i konzistentne reforme gospodarskog i financijskog sustava koje će omogućiti veću proizvodnju i izvoz, a time i pad nezaposlenosti, povrat dugova i povećanje standarda stanovništva! Pod vodstvom SDP-a Hrvatska bi se mogla pojesti iznutra, ali to im HDZ neće dopustiti!

Projekti su spremni!

Prvi čovjek istarskog HDZ-a napomenuo je da treba mijenjati propise, skratiti procedure, iskorijeniti korupciju, a u osmišljavanju cjelovitog Programa gospodarskog programa i zapošljavanja HDZ-u pomažu najveći njemački stručnjaci koji savjetuju i bavarsku vladu:

- Hrvatska mora iskoristiti šanse koje EU nudi. HDZ ima već pripremljene projekte u privatnom i javnom sektoru, i to s visokim udjelom korištenja sredstava iz EU fondova. Njima će se zaustaviti kontinuirani pad gospodarske aktivnosti. Treba izgraditi nizinsku prugu Zagreb-Rijeka-Pula, kao i elektrificirati istarsku prugu i revitalizirati luku Bršicu. To će potaknuti istarsko gospodarstvo!

Zemljište lokalnim jedinicama! 

Projektom pak navodnjavanja poljoprivrednih površina smanjio bi se uvoz hrane, a državno zemljište treba dati gradovima i općinama, koji će ga potom dati u najam za obrađivanje! - najavio je Bubić:  

- Nevjerojatno je da pokraj ovoliko plodne zemlje uvozimo hranu!  

Upitan da komentira izgradnju trećeg bloka termoelektrane u Plominu i istraživanje nafte u Jadranu, Bubić je kazao da bi ti projekti potaknuli stanovite gospodarske aktivnosti, no da treba slušati glas javnosti i struku, koja se zauzima za najviše standarde zaštite okoliša. A ništa od toga ne čini Milanovićeva vlada.