Nova snaga u Povjerenstvu za branitelje HDZ-a! Upravo je pod tim nazivom konferencije za novinare danas u Osijeku predstavljen novi član naše stranke - predsjednik osječko-baranjske županijske podružnice Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora (HDLSKL) Damir Buljević. 

Predsjednik osječko-baranjskog HDZ-a Ivan Anušić poručio je da je Buljevićev rad primjer doprinosa branitelja razvoju društva - posebice je uzor mladima da u Hrvatskoj ostvare svoju budućnost. 

Anušić je decidirano istaknuo da će Buljević dati golemi doprinos radu Povjerenstva za branitelje - kako u Osijeku, tako i u cijeloj županiji. HDLSKL je, naime, jedina udruga iz Domovinskog rata koja je uspjela povući sredstva iz EU fondova.

Izjave Anušića i Buljevića možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo ključne poruke:

ANUŠIĆ: Svojim radom pokazao je kako se bori za svoju domovinu!

Damir Buljević će uvelike doprinijeti radu Povjerenstva za branitelje HDZ-a - kako u Osijeku tako i u Osječko-baranjskoj županiji. Buljevićev rad i zalaganje primjer su kako branitelji trebaju funkcionirati u civilnom društvu. Danas - kada imamo svoju državu - Buljević je na vlastitom primjeru pokazao kako doprinijeti razvoju društva, sudjelovati u cjelokupnom društvenom životu te tako svima biti na pomoći. A posebice mladima - da u ovoj državi nađu svoju budućnost i žive bolje!

BULJEVIĆ: Branitelji mogu još mnogo dati za Hrvatsku!

Motiv mog ulaska u HDZ je prvenstveno vezan za program obnovljenog HDZ-a - koji provodi predsjednik Tomislav Karamarko. Kao hrvatski branitelj - sudionik Domovinskog rata od prvog do zadnjeg dana - posebno mi je drago što ću nastaviti raditi u interesu branitelja. Jedini projekt za povlačenje sredstava iz EU fondova ostvarili je upravo podružnica županijskog HDLSKL-a. Riječ je o projektu za cjeloživotno učenje Grundtvig, odnosno potprogramu „Parkovi i vrtovi Europe“. Tu je i puno drugih projekata - književno-glazbeni program „Sjećanje“ u kojem svake godine predstavljamo knjige o Domovinskom ratu. O ljudima koji su prošli srbijanske logore! Jedan od najzanimljivijih je prvo okrugli stol u gradu Osijeku pod nazivom „Doprinos osječkih branitelja u Domovinskom ratu“. 

Dostojanstvo. Čast. Poštovanje.

Detuđmanizacijom je braniteljska populacija marginalizirana. Želimo im vratiti dostojanstvo, čast i poštovanje! Branitelji mogu za Hrvatsku dati još mnogo! U obilježavanju ovogodišnjeg Dana branitelja Grada Osijeka bilo je propusta u organizaciji, stoga najavljujem jaču suradnju s Gradom Osijekom za iduću godinu.