Dvije trećine Grada glasovalo je za - promjene! Za bolji Dubrovnik! Za pročistač! Za kraj agonije zvane Vlahušić! Dubrovnik i Dubrovčani više neće biti njegovi taoci - istaknuo je na poslijeizbornoj konferenciji za novinare budući gradonačelnik Mato Franković, koji je ušao u drugi krug izbora s notornim Androm Vlahušićem - pravomoćno osuđenim za zloporabu položaja i ovlasti. 

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/pobjeda-hdz-vec-nakon-1-kruga-imamo-...

Tko ima bager - ima Grad!

Da bivši gradonačelnik Vlahušić ne gubi vrijeme i energiju na vlastito spašavanje, na pokušaje saniranja štete od svojih presuda i niza istraga za kriminal, Dubrovnik bi već imao pročistač za vodu! A ne da Grad za svake kiše zapada u opsadno stanje!

To se tobože nije moglo, nije stiglo riješiti. Ali, zanimljivo, Vlahušić je uvijek nalazio i vremena i mogućnosti da građevinska tvrtka VIAM njegovoga brata Mladena dobije posao. Dubrovnikom već kruži izreka: Tko ima bager - ima Grad!

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-vlahusic-sabo-lovric-merzel-ko...

U crnim kronikama

Dubrovčani i grad slavne, višestoljetne tradicije poput Dubrovnika ne zaslužuju da zbog krimogenog Vlahušića stalno osvanjuju na stranicama crnih kronika - umjesto onih o gospodarskim uspjesima, turizmu i kulturi. 

No neće još dugo. HDZ će već 22. ožujka, nakon drugog kruga, preuzeti odgovornost za Grad! 

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/video-dubrovnik-vise-nece-biti-talac-vl...

ZA duplo bolji Dubrovnik!

Franković je na presici zahvalio svim glasačima koji dijele drukčiju viziju Dubrovnika, duplo boljeg Dubrovnika, te naglasio da u novu izbornu rundu kreće čvrsto uvjeren u pobjedu:

- U drugi krug ulazim s prednošću od dvije trećine glasača koji u prvom nisu dali potporu Vlahušiću. Građani neće dopustiti da osuđena osoba bude na čelu Dubrovnika! Što je dobio glasova - dobio je! Vrijeme je da bivšeg gradonačelnika pošaljemo u povijest i da Dubrovnik siđe sa stranica crnih kronika.