Milanović i SDP-ova vlada ponašaju se autistično i jure kroz crveno u postupku istraživanja i eksploatacije nafte u Jadranu! Raspišu natječaj i za istraživanje i za eksploataciju, a onda premijer ustvrdi da tek treba odlučiti hoće li biti eksploatacije!? Je li se izgubio u projektu ili svjesno iznosi neistinu? Taj projekt se nasukao na hrvatsku obalu, ali bolje da se nasukao taj projekt nego nafta koja bi pokraj ovako nesposobne vlade iscurila i trajno devastirala hrvatsku obalu! - sažetak je to poruka s konferencije za medije pod naslovom „Milanović protiv Milanovića“ koju su u Dubrovniku održali predsjednik dubrovačko-neretvanskog HDZ-a (i saborski zastupnik) Branko Bačić i dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić.

Izjave Bačića i Dobroslavića možete pogledati, a u nastavku donosimo ključne poruke:

BAČIĆ: Ili se izgubio ili svjesno iznosi neistinu! 

Premijer Milanović je jučer izjavio da se zalaže za istraživanja ugljikovodika u Jadranu kako bi se utvrdilo ima li uopće nafte i plina, a tek nakon toga bi se donijela odluka o tome hoće li ili neće biti eksploatacije. Je li se premijer izgubio u projektu ili svjesno iznosi neistinu? I jedno i drugo je neprihvatljivo i tragikomično! Jer, natječaj je raspisan i za istraživanje i za eksploataciju! Od prvog dana smo govorili da Vlada po tom pitanju postupak nezakonito i netransparentno! 

http://www.hdz.hr/vijest/iz-sabora/hdz-podnio-interpelaciju-o-radu-vlade...

Novi debakl SDP-ove vlade! 

Premijer Milanović i SDP-ova vlada ponašaju se autistično i jure kroz crveno u postupku! Bez obzira na upozorenja izdaju dozvole - i to za pet tvrtki! A gdje je sada ministar Vrdoljak nakon što su od postupka odustale dvije tvrtke? Projekt koji je on nazivao „projektom tisućljeća“ doživio je - debakl! Jer kad raspišete natječaj za 29 polja, kad hrvatskoj javnosti obećavate da će na temelju tog projekta Hrvatska postati 'mala Norveška' i kad se dogodi ovakav obrat u kojem od 29 polja još samo tri egzistiraju - a pitanje je koliko će dugo - onda stvarno možemo govoriti o - krahu i debaklu! Taj projekt se nasukao na hrvatsku obalu, ali bolje da se nasukao taj projekt nego nafta koja bi pokraj ovako nesposobne vlade iscurila i trajno devastirala hrvatsku obalu! 

DOBROSLAVIĆ: Milanović još jednom kopira HDZ!

Premijer je opet nenadano promijenio stavove! Jučer je izjavio da nije za regionalizaciju iako ne znam koliko se može vjerovati u njegovu iskrenost nakon što njegova Vlada tri i pol godine provodi centralizaciju. Milanovićeva vlada je radila sve da promijeni ustroj RH - da ukine županije i stvori pet regija. HDZ je uvijek bio protiv takvog ustroja, uostalom, županijama treba dati veće ovlasti, a ne ih ukidati. U svakom slučaju, čini se da je nakon Pelješkog mosta i priznavanja uloge dr. Franje Tuđmana u stvaranju države Milanović opet došao na HDZ-ov stav!

http://hdz.hr/vijest/lokalne/deklaracija-dubrovacko-neretvanske-zupanije...

Premijerov manjak kućnog odgoja

Milanović je posjetio Županijsku lučku upravu Vela Luka, a da se pritom nije javio njenom osnivaču Dubrovačko-neretvanskoj županiji, kao ni meni kao županu. To pokazuje da se premijer ne vlada sukladno demokratskim običajima i dobrom kućnom odgoju! No, možda se bojao da mu ne postavim pitanje o projektu marine u Veloj Luci? Odnosno, zašto Vlada koči taj projekt? Ta marina ima lokacijsku dozvolu koja istječe 27. prosinca ove godine. Je li to u skladu s Vladinom proklamiranom pozitivnom investicijskom klimom? Koče li investicije lokalni šerifi ili Vlada RH? Još jednom bih javno zatražio da Vlada žurno da suglasnost na ovu izmjenu kako bi iskoristili lokacijsku dozvolu koja istječe krajem ove godine!