U dupkom punoj dvorani Grand Hotela Park u Dubrovniku održan je velebni predizborni skup uoči nedjeljnog drugog kruga lokalnih izbora. Motivirajući govor - često prekidan pljeskom - održao je predsjednik Tomislav Karamarko.

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/video-iz-dubrovnika-sluziti-sugradanima...

Budućeg dubrovačkog gradonačelnika, mladog i energičnog Matu Frankovića, došli su poduprijeti i glavni tajnik Milijan Brkić, međunarodni tajnik dr. Miro Kovač, sabornik (i prvi čovjek dubrovačko-neretvanskog HDZ-a) Branko Bačić, dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić, glavni tajnik sestrinskoga HDZ-a BiH Vlado Džoić… 

Izdvajamo ključne poruke iz Frankovićeva, Bačićeva i Dobroslavićeva govora, a možete ih i pogledati u cijelosti:

FRANKOVIĆ: Bez ikakvog programa, uspaničenom Vlahušiću preostala je samo prljava kampanja!

Kad smo predstavljali naš predizborni program, rekli smo da ćemo voditi kampanju čistih ruku. Te da ćemo biti časni, pošteni - da nikome nećemo podmetati! Niti izmišljati, niti spletkariti! I u tome smo uspjeli! No na drugoj je strani zavladala panika - jer su bili uvjereni u pobjedu u prvom krugu! Sada su pak svjesni da će u Dubrovniku izgubiti izbore. U panici su i vode prljavu kampanju! 

Žalosna istina o Vlahušiću

Ali, građanima je dosta njihovih laži i obmana! Mi smo od prvog dana rekli da ćemo voditi časnu kampanju, ali i da ćemo govoriti istinu. Pa zar nije istina da je g. Vlahušić pravomoćno osuđena osoba? Zar nije istina da je g. Vlahušić prva osoba na čelu grada u dubrovačkoj povijesti koja je pravomoćno osuđena za djelo zloporabe položaja i ovlasti? To je žalosna istina! A sve nas skupa žalosti i to što je protiv njega pokrenuta istraga u aferi Revelin. Unatoč tom teretu - i za njega i za grad - on se ipak odlučio kandidirati. I taj teret staviti na leđa građana! Pokušalo se svim spinovima zamagliti da pravomoćno osuđena osoba ne može potpisati Izjavu o časti koja je sastavni dio dokumentacije svih natječaja za fondove EU. 

Zar ćemo lagati EU?!

Kažu: „Može potpisati netko drugi!“. Pa zar ćemo varati EU i EK? Zar je to rješenje?! Samo zato jer netko želi - bez obzira na cijenu - biti gradonačelnik!? Zar se tako vole svoji sugrađani i svoj grad? Ne! 

U zadnjih šest godina je došlo do ekspanzije gradskog proračuna - iznosio je dvije milijarde kuna. Dubrovnik je drugi najbogatiji grad u RH! Ali ne zahvaljujući g. Vlahušiću - kako on to sebi voli pripisivati - već zahvaljujući vrijednim građanima i gospodarstvenicima. Oni su pridonijeli da turizam bude tako profitabilan u ovom gradu!

Građani su srce grada!

U kampanji smo obišli svaki kutak Dubrovnika - razgovarali s umirovljenicima, studentima, učenicima, zaposlenima, nezaposlenima… Kad prođete kroz grad, onda postanete svjesni što je netko „napravio“ u zadnjih šest godina s proračunom od dvije milijarde kuna. Malo šminkanja centra grada, a sve drugo - ništa. Drugi dijelovi grada su zapostavljeni! I zato mi imamo program ravnomjernog razvoja cijelog Dubrovnika - da se napokon počnu slušati građani. Nama srce grada nije novac - to ste vi, njegovi stanovnici. Hvaliti se suficitom od 10 milijuna kuna je sramota. Nije uspješan grad sve dok nisu riješena osnovna pitanja građana. Prije svega - pročistač!

Služit ću, a ne vladati!

Vlahušić će izgubiti izbore zato što se kalkulantski odnosio prema mjestima gdje je brojio koliko dobiva glasova. Svaki glas je jednako važan! Svaki građanin je jednako važan! Sa zadovoljstvom ističem da su mi mnoge političke i civilne organizacije - koje u prvom krugu nisu bile s nama u koaliciji - za drugi krug dale potporu. Zahvaljujem se Dubrovačkom demokratskom saboru, taksistima, obrtnicima, braniteljskim udrugama, Malome raspjevanom Dubrovniku… Zahvaljujem se i gospođi Ruži Tomašić koja me javno podržala! Kao i svim sugrađanima koji vjeruju u moj program. Građani ne trebaju vladara - već slugu i partnera. Ja sam tu da služim svojim sugrađanima!

BAČIĆ: Podrška Vlahušiću - eklatantni primjer licemjerstva HNS-a i SDP-a!

U nedjelju će Dubrovnik dobiti novog gradonačelnika! Mato Franković neće pobijediti Vlahušića jer je duplo bolji, nego zato što je sto puta bolji! Spomenut ću licemjerstvo SDP-a i HNS-a na ovim izborima. U vrijeme dok Vesna Pusić potpisuje kandidaturu Vlahušiću, zajedno sa SDP-om predlaže izmjene izbornog zakona prema kojem se isti taj Vlahušić ne bi mogao kandidirati za Sabor. Toliko o „vjerodostojnosti“! U nedjelju birači u ovoj županiji moraju dati crveni karton nesposobnoj Milanovićevoj vladi koja je sve ono što je važno za Dubrovnik i županiju ili obustavila, ili zatvorila, ili - nije niti započela!

DOBROSLAVIĆ: Vlahušić - srozavanje u moralno blato!

Imamo najbolji program za Dubrovnik - iza Frankovića stoji velika domoljubna koalicija koja će pobijediti na parlamentarnim izborima! Ne mogu zamisliti da je uopće moguće za gradonačelnika kandidirati osobu koja je pravomoćno osuđena i protiv koje USKOK vodi još jednu istragu. Nezamislivo mi je da takva osoba vodi ovaj grad i da se moramo sramiti u EU jer smo jedini grad koji ima pravomoćno osuđenog gradonačelnika. Nećemo to dopustiti! Od njegove kandidature još je gora potpora koju mu daju SDP i HNS. To je srozavanje u moralno blato!