U dupkom ispunjenoj dvorani Doma kulture u Korčuli (Dubrovačko-neretvanska županija) - uoči drugog kruga prijevremenih izbora za gradonačelnika - održan je predizborni skup naše stranke. Motivirajući je govor - često prekidan gromoglasnim pljeskom - održao predsjednik Tomislav Karamarko.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-iz-korcule-3-nasi-su-kandidati...

Bolja budućnost za Grad Korčulu!

Kandidat za korčulanskog gradonačelnika Andrija Fabris u svom je govoru istaknuo da bolje poznaje grad od protukandidata te zna kako riješiti probleme sugrađana i odvesti Korčulu u bolju budućnost. Naglasio je da će Korčulani svojim glasom za domoljubnu koaliciju u nedjelju poručiti premijeru Milanoviću i njegovoj vladi da ne razumiju potrebe hrvatskoga čovjeka, kako u Korčuli tako i u cijeloj Hrvatskoj.

Osim budućeg gradonačelnika, na predizbornom skupu govorili su sabornik (i predsjednik dubrovačko-neretvanskog HDZ-a) Branko Bačić i župan Nikola Dobroslavić. 

Njihove govore možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo ključne poruke:

FABRIS: Živimo za Korčulu - brinemo za svakog pojedinca!

Za Grad Korčulu nudimo najbolji program - sastavljen u pet točaka! One se tiču svakoga djelića života u našem gradu. Pitali su me ovih dana po čemu smo to mi bolji od naših konkurenata. Odgovor je vrlo jednostavan - mi živimo ovaj grad. Znamo, hoćemo i možemo voditi Korčulu u bolju budućnost. U nedjelju nećemo samo dobiti HDZ-ovog gradonačelnika, nego ćemo poslati i jasnu poruku nenarodnoj vladi Zorana Milanovića da ne znaju voditi državu. Lažni socijaldemokrati ne razumiju potrebe hrvatskoga čovjeka. Svojim ćete glasom za domoljubnu koaliciju dati glasnu potporu našem budućem premijeru Tomislavu Karamarku. Neka Bog čuva naš grad, naš otok i naše sveto hrvatsko tlo! 

BAČIĆ: Dosta je bilo nebrige za naše otoke!

Andrija Fabris ispunjava prave kriterije za jednog gradonačelnika. Dolazi iz poznate kamenoklesarske korčulanske obitelji, sudjeluje u crkvenom zboru, bio je kralj u moreški, gaštald u Bratovštini sv. Roka. I najbolje poznaje ovaj grad! Uvjeren sam da će mu u nedjelju Korčulani dati svoj glas. Ovi su izbori važni za Korčulu, županiju i cijelu Hrvatsku. Sve ono što je važno za ovaj otok i županiju, SDP-ova vlada ili zaustavlja ili od toga odustaje. Prva njihova odluka bila je zaustaviti projekt izgradnje Pelješkog mosta. A bivši je dubrovački gradonačelnik taj projekt nazvao - „iluzijom za budale“. Drugi pak važan projekt od kojega su odustali je izgradnja autoceste do Dubrovnika. To je nepravda prema svim građanima južno od Ploča! Pozivam da u nedjelju zaokružimo Andriju Fabrisa i kandidata za njegova zamjenika Marka Skokandića te pokažemo crveni karton SDP-ovoj vlasti koja ne vodi brigu o otocima!

DOBROSLAVIĆ: Jedva čekamo kraj SDP-ove agonije!

Pobijedit ćemo jer imamo i najbolje kandidate i najbolji program. Najjača smo hrvatska stranka. A što reći o našim političkim protivnicima? Već tri godine lutaju bez kompasa! Jedva čekamo da se ta agonija završi. U Dubrovniku podupiru kandidaturu čovjeka koji je pravomoćno osuđen za zloporabu položaja i ovlasti. Milanović je u Korčuli rekao da je „biti izoliran na otoku prednost“?! On ne zna kako je teško ovdje živjeti i zbog toga SDP ne može dobiti potporu ni u Korčuli niti na državnoj razini! Ne znam čime opravdavaju taj svoj stav. Očekujemo pobjedu i u Dubrovniku i u Korčuli. Pozivam sve članove na angažman, tako da domoljubna koalicija nastavi voditi ovaj prelijepi grad!