Predsjednik krapinsko-zagorskog HDZ-a Žarko Tušek - nakon današnjih sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća naše stranke - dao je u Središnjici izjavu protiv Josipovićeva plana „regionalizacije“ Hrvatske i ukidanja županija.

Kako vjetar puše

Prema prvotnom planu „regionalizacije“ Milanovićeva predsjedničkog kandidata, Istarska županija trebala je potpasti pod „riječku regiju“, ali sada vidimo da se Josipović na jeftin način dodvorava IDS-u - iz predizbornih razloga mijenja izvornu zamisao tvrdeći da će Istarska županija dobiti status regije! 

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/video-glas-za-josipovica-glas-za-ukidan...

'Ajmo Istro i Zagorje!

HDZ apsolutno podržava borbu stanovnika Istre za svoju županiju. No podjednako podržavamo i borbu stanovnika Hrvatskog zagorja za našu županiju, kao što, primjerice, podržavamo i Međimurce i Dubrovčane. Jer, sve naše županije imaju svoje povijesno, ekonomsko i političko opravdanje! Umjesto da ih gasimo, trebali bismo ih osnažiti. 

Prijetvorni zagorski župan

Naveo bih primjer zagorskog župana iz redova SDP-a: prije godinu dana prijetio je da će po cijenu vlastite ostavke insistirati na opstanku Krapinsko-zagorske županije, no sada sudjeluje u kampanji Ive Josipovićeva - upravo kandidata koji bi želio ukinuti Hrvatsko zagorje!? Mi, jasno, ne damo Hrvatsko zagorje - kao što ni Međimurci ne daju Međimurje ili Istrani svoju Istru.