Kada postanem gradonačelnik, razgovarat ću s premijerom Andrejom Plenkovićem i ministrom financija Zdravkom Marićem o problemu Spaladium Arene. Surađivat ću s ljudima koji žele graditi Split. Svatko će biti dobrodošao - neovisno o tome je li lijevi ili desni! - istaknuo je, između ostalog, saborski zastupnik i naš kandidat za splitskog gradonačelnika Andro Krstulović Opara u gostovanju u emisiji „Nedjeljom u 2“ na HTV 1 (urednik i voditelj: Aleksandar Stanković).

Gostovanje budućeg gradonačelnika Splita možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo neke od ključnih poruka:

O SPALADIUM ARENI

Kada postanem gradonačelnik, razgovarat ću s premijerom Andrejom Plenkovićem i ministrom financija Zdravkom Marićem o problemu Spaladium Arene - koja je Grad Split opteretila s dugom od 53 milijuna eura. Problem je nastao zbog raspada konzorcija tvrtki koje su trebale dovršiti projekt. Podijelit ćemo troškove s državom u omjeru 50:50. Taj posao ne može riješiti sami Split. Cijeli niz projekata je tako zapeo u zadnja dva mandata vlasti u Splitu.

O ZABRANI GRADNJE NA MARJANU

Ne stoji priča da moja supruga „ima zemljište u park-šumi Marjan“. Na Marjanu se ne smije graditi i tamo nikakve gradnje neće biti. Kad bi parcela i bila građevinska, mogla bi izgraditi pola kvadrata. Tu priču je pokrenuo reciklirani Feral koji se danas smjestio u Pupovčeve Novosti. Nema gradnje na Marjanu i točka!

O SURADNJI ZA DOBROBIT SPLITA

Surađivat ću sa svim ljudima koji žele graditi Split. Svatko će biti dobrodošao - neovisno o tome je li lijevi ili desni.

O JASNOM STAVU & KARAKTERU

Politički protivnici nisu izašli sa svojim programima, nego se bave mojim karakterom. Takav sam kakvim su me roditelji odgojili. Bio sam i u diplomaciji, valjda sam nešto naučio. Ne mislim da sam „previše fin“, naprosto sam diplomat, ali skidam rukavice kada su neke stvari jasne ili kada se vrijeđa inteligencija.

O IVICI ĐIKIĆU

Ožalošćen sam gestom Ivana Đikića - vjerujem da će se predomisliti i ostati u Hrvatskoj. Ivan Đikić treba porazgovarati s premijerom Plenkovićem i u izravnom razgovoru riješiti probleme. Uvjeren sam da g. Đikić neće napustiti Hrvatsku te da će, kada se malo stišaju dojmovi, nastaviti ulagati i dijeliti znanje s mladim hrvatskim znanstvenicima.

O KERUMOVIM PODMETANJIMA

To je zlonamjerna opaska - među prvima sam u Splitu predložio podizanje spomenika dr. Franji Tuđmanu. Kerum nema što ponuditi pa izmišlja. Spomenik dr. Tuđmanu nije bio moguć na Rivi zbog konzervatora, UNESCO-a i cijelog koncepta. Neprikladno je mjesto gdje je Kerum postavio spomenik dr. Tuđmanu - gdje turisti žvaču ćevape i trube automobili. A manipuliranjem križem na Marjanu vrijeđa i moje vjerničke osjećaje. Nisam protiv križa i nosim ga u srcu. Kerum je svoju priliku propustio, a ako misli pobijediti podvalama i jeftinim podilaženjem biračima - neka pobijedi. Kada nemate ništa konkretno ponuditi, onda se bavite podmetanjima.

http://dalmatinskiportal.hr/vijesti/krstulovic-opara-demantirao-keruma--bio-sam-medu-predlagateljima-odluke-o-podizanju-spomenika-dr--tudmanu--ali-ne-na-danasnjoj-lokaciji/19191

O SUDJELOVANJU U DOMOVINSKOM RATU

U Domovinskom ratu sam bio u škverskoj bojni, ali se ne želim busati u prsa time što sam svoju zemlju branio i gradio od 1989. godine.

O TRGU MARŠALA TITA U ZAGREBU

Rekao sam jasno da se ne treba tako zvati. To treba biti „Akademski trg“.