U Dubrovniku je - u povodu Dana županije - održana svečana sjednica Županijske skupštine na kojoj je dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić jasno poručio da nema više nikoga tko bi osporavao gradnju Pelješkog mosta. Županija je tako dobila mukotrpnu bitku za kopneno povezivanje s ostatkom Hrvatske. 

- Pelješki most će se nastaviti graditi! Nema više nikoga tko drugačije govori. Ni u Hrvatskoj, ni u Europi. A naša županija ustraje na povezivanju Dubrovnika autocestom dionicom Ploče - Osojnik. Tako je planirano prostornim i strateškim dokumentima ove države. Vlada to treba i ostvariti!

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/sdp-ova-vlada-opet-zaboravila-peljeski-...

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-i-autocesta-do-dubrovnika-i-pe...

Spriječen SDP-ov katastrofalni naum

Župan Dobroslavić osvrnuo se i na SDP-ov propali plan ukidanja županija. SDP je, naime, županije htio ukinuti samo zato jer ih ne može politički osvojiti.

- Ova županija u nekom budućem preustroju ostat će jedinica područne samouprave. Malo tko ozbiljan to još spori! Utihnuli su oni koji su zagovarali ukidanje županija. Ostaju možda samo oni koji misle da županije treba ukinuti - jer ih oni ne mogu politički osvojiti! Poručujemo im da se zbog toga ne mijenja ustroj županija i da se unutar hrvatskog korpusa ne otvaraju novi razdori. 

Hitno riješiti pitanje granice na moru

Naglasio je da aktualna vlast što prije mora riješiti pitanje granice na moru - zbog poluotoka Prevlake. 

- Vlada mora što prije riješiti pitanje granica na moru kako pojedincima ne bi palo na pamet svojatati Prevlaku. Veselimo se ulaganjima u Luku Ploče, Zračnu luku Dubrovnik odnosno velikom investicijskom valu u županiji!

BAČIĆ: JEDNA SMO OD NAJRAZVIJENIH ŽUPANIJA!

Na svečanoj sjednici izaslanik predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović bio je prvi čovjek dubrovačko-neretvanskog HDZ-a i sabornik Branko Bačić. U govoru je istaknuo izniman uspjeh ove županije od osamostaljenja Hrvatske - danas je ona jedna od najrazvijenijih. 

- Dubrovačko-neretvanska županija je unatoč ratnim razaranjima postala jedna od najrazvijenijih. To pokazuje indeks razvijenosti na kojem je ona na petom mjestu!

Inače, na svečanoj su sjednici dodijeljene nagrade za iznimna postignuća u prošloj godini i promicanje Dubrovačko-neretvanske županije te priznanje za životno djelo.

(foto: dubrovniknet.hr)