Došao je i taj dan. Došao je dan nakon kojeg više ništa neće biti isto. Rijeka, izbori za vijeća mjesnih odbora. Povijesni uspjeh za našu stranku! U prijevodu: Riječani su, s jedne strane, dali glas za HDZ te naš program gospodarskog oporavka i zapošljavanja, a s druge su nedvosmisleno pokazali što misle o nesposobnom SDP-u, njegovoj disfunkcionalnoj vladi i svakodnevnim kriminalnim aferama! 

Pao SDP-ov bastion!

Na jučerašnjim izborima, naime, HDZ-ova je koalicija osvojila većinu u najviše mjesnih odbora - njih 14! SDP, kojem je Rijeka dosad tradicionalno bila jedna od najčvršćih utvrda, zastao je „zabetoniran“ na 13. HDZ je tako u „crvenoj Rijeci“ - kako joj tepaju lažni socijaldemokrati - utrostručio rezultat u odnosu na mjesne izbore iz 2010. godine! 

Jasna je to poruka i onima koji još vjeruju - istinski ili glumljeno - u rezultate „anketa“ SDP-ovskih agencija, u njihovu „točnost“ i „trendove“.  Izbori su, uistinu, jedina vjerodostojna anketa. 

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/video-pobjeda-u-sisacko-moslavackoj-zup...

Meč lopta - predsjednički izbori!

Čestitke na zavidnim rezultatima osobno je danas u stranačkim prostorijama izrazila i buduća predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović! A zadovoljstvo rezultatima nije krio ni prvi čovjek riječkog (gradskog) HDZ-a Lucian Vukelić, istaknuvši - ne bez ponosa! - da je ovo (još jedna) potvrda ispravnosti HDZ-ova puta. 

O premoći naše stranke jasno govori i činjenica da je HDZ preuzeo tzv. „SDP-ove baze“, mjesne odbore u kojima je dosad partija uvjerljivo pobjeđivala - Trsat, Kozalu i Bulevard. U Bulevardu je HDZ prvi put u povijesti pobijedio s apsolutnom većinom! Vukelić:

- Kada usporedimo pobjedu u pet mjesnih odbora od prije četiri godine s ovim rezultatima, jasno je da smo - za razliku od SDP-a - nastavili pobjednički niz nakon europskih i lokalnih izbora, a meč lopta bit će pobjede na predsjedničkim i parlamentarnim izborima!

Veliki doprinos buduće predsjednice RH

Vukelić je dometnuo da je pobjeda HDZ-a rezultat marljivog stranačkog rada - za veći standard i kvalitetniji život svih građana Rijeke! 

- HDZ želi dobro Rijeci, za razliku od SDP-a koji je svojim „eksperimentima“ kako na državnoj, tako i na lokalnoj razini, gospodarstvo doveo u katastrofalnu situaciju! I ne samo to, očito je da su zanemarili svoju biračku bazu, a mi smo se upravo na nju koncentrirali kako bismo motivirali građane da napokon uzmu sudbinu mjesne samouprave - a kasnije i grada! - u svoje ruke. Iskreno se zahvaljujemo i budućoj predsjednici RH Kolindi Grabar Kitarović koja je našla vremena i došla na naš nedavno održani predizborni skup. Što nam je bila velika podrška! 

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-iz-rijeke-josipovic-kalkulants...

Rijeka - početak promjena!

Vukelić je zaključio da je ova pobjeda samo uvertira u gospodarski i socijalni oporavak Rijeke, a koji će biti ostvaren nakon pobjede HDZ-a na svim predstojećim izborima: 

- Ovo je početak velikih promjena u Rijeci, promjena koje su prijeko potrebne, jer će u suprotnom svi negativni trendovi bit još i gori. Pobjeda HDZ-a na sljedećim izborima jamči razvoj riječke luke, izgradnju nizinske pruge, razvoj sveučilišta, bolnice, autocestu do Žute Lokve... Jer, i dosad smo svojim radom pokazali koliko skrbimo za gospodarski napredak našeg grada - za razliku od diletantskog SDP-a.