U svom govoru na svečanom obilježavanju 750. obljetnice Preloga (Međimurska županija) predsjednik HDZ-a sinoć je istaknuo, uz ostalo, da nam je taj grad po mnogočemu uzor, za što zasluge svakako idu i sadašnjem gradonačelniku Ljubomiru Kolareku (HDZ). Kada vidim Međimurje - koji može postati lokomotiva naše zemlje - znam da će Hrvatska uspjeti! - zaključio je Tomislav Karamarko

Cijeli govor možete pogledati, a u nastavku donosimo glavne naglaske predsjednika Karamarka:

Samo 5 posto nezaposlenih!

Svaki put kada dođem u Međimurje, dodatno razmišljam o sumornoj svakodnevici u mnogim dijelovima naše zemlje. U Prelogu je, naime, samo 5  posto nezaposlenih, a u jednoj Njemačkoj 8 posto! Na razini pak cijele Hrvatske nezaposlenost je dosegnula 19,2 posto, a sada ide prema 20 posto. Zastrašujuće! Posebno što 52 posto svih nezaposlenih sačinjavaju mladi ljudi. Stoga, dragi prijatelji, dragi Međimurci, morate biti ponosni na Prelog!

Zaustavite iseljavanje mladih!

Još jedan frapantan podatak: u zadnje je tri godine iz Hrvatske otišlo oko 40.000 mladih. Neki dan smo bili u Frankfurtu, sastali se s našom stranačkom koordinacijom i otišli na nedjeljnu misu na kojoj se u katedrali okupljaju Hrvati. Velečasni koji je služio misu nas je pozdravio kao čelnike HDZ-a i poručio - Molim vas, učinite sve da mladi više ne iseljavaju iz Hrvatske! Zašto to govorim? Zato jer se samo u 2013. frankfurtska zajednica Hrvata povećala za više od 1.000 mladih! A to su podaci samo za prošlu godinu, za ovu još nemaju podatke. I za samo jedan grad u Njemačkoj.

Hrvatska kao Bavarska

Ono o čemu mi sanjamo te zbog čega i razrađujemo naš cjeloviti Program gospodarskog oporavka upravo jest zaustaviti pad BDP-a, smanjiti nezaposlenost, zaustaviti iseljavanje... Kad bi Hrvatska bila na razini Preloga, pa bili bismo Bavarska! Prema tome, po mnogočemu ste vi, dragi prijatelji, odavno u Europskoj uniji. Prelog i Međimurje definitivno su uzor - možete biti lokomotiva Hrvatske! Od Dalmacije do Slavonije, kuda god idem, spominju se vrijedni Međimurci, vrijedni i obrtnici i poduzetnici i poljoprivrednici upravo iz ovog kraja. Kad vidim Prelog, kad vidim Međimurje, znam da Hrvatska može i mora uspjeti!

Više fotografija pogledajte na:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.799610583430304.1073741897.333...