U dupkom punoj dvorani Matice Hrvatske u Zagrebu proslavljena je 25. obljetnica osnutka HDZ-a u Gradskoj četvrti Donji grad. Motivirajući govor - često prekidan gromoglasnim pljeskom - održao je predsjednik Tomislav Karamarko.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-ne-zelim-biti-premijer-koji-di...

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-seselj-je-sirio-mrznju-i-ideje...

Obilježavanje četvrt stoljeća naše stranke u zagrebačkoj četvrti Donji grad svojim su dolaskom uveličali potpredsjednik Sabora akademik Željko Reiner, međunarodni tajnik HDZ-a dr. Miro Kovač, saborski zastupnici Domagoj Ivan Milošević i Zvonko Milas, predsjednik Mladeži Josip Bilaver, tajnik Gradskog odbora HDZ-a Ivan Ćelić…

Okupljenim članovima, simpatizerima i prijateljima obratili su se domaćini - predsjednik zagrebačkog (gradskog) HDZ-a Andrija Mikulić i predsjednica Područnog odbora Donji grad Margareta Mađerić.

Njihove govore možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo ključne poruke:

MIKULIĆ: HDZ će imati vlastitoga gradonačelničkog kandidata!

Pozdravljam hrvatske branitelje i obitelji poginulih branitelja. Posebno pozdravljam branitelje koji prosvjeduju u Savskoj! Pozdravljam utemeljitelje stranke, sve članove, stranački pomladak, simpatizere…  Zahvaljujem svima onima koji su pridonijeli pobjedi prve predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović. Imali smo najbolju kandidatkinju, cijela stranka se mobilizirala i u sinergiji sa simpatizerima smo pobijedili. U prvom krugu u Zagrebu je naša predsjednička kandidatkinja dobila 117.000, a u drugome više od 200.000 glasova! Zagreb je bio jedan od ključnih gradova za pobjedu!

Vratili smo se dr. Tuđmanu i narodu

Vratili smo se kao stranka svome narodu i učenju svog utemeljitelja dr. Franje Tuđmana - s posebnim naglaskom na domoljublje, poštenje i zastupanje hrvatskih nacionalnih interesa. Osobni interesi nemaju više mjesta u HDZ-u - homogena smo stranka koju čine pošteni i časni članovi, koji svojim nesebičnim trudom i radom nižu pobjede. Pred nama je najvažniji zadatak - pobijediti na parlamentarnim izborima, ostvariti dvotrećinsku većinu u Hrvatskom saboru te vratiti članak 45. Ustava RH i (ponovno) omogućiti glasovanje Hrvata izvan Hrvatske.

Vizija razvoja metropole

Građani prepoznaju naš svakodnevni, predani rad na terenu. Nije dobro da je Zagreb talac pojedinca, odnosno njegove odluke hoće li ili neće dati ostavku! Ako dođe do izbora za gradonačelnika u Zagrebu - spremni smo za njih, imat ćemo vlastitog kandidata koji ima oko sebe stručni tim koji ima viziju razvoja Grada. 

MAĐERIĆ: Zagreb ima bezobrazno skupe komunalne usluge!

Prvi put nakon niza godina, HDZ u Donjem gradu dobio je priliku za vođenje Vijeća gradske četvrti. Gradska četvrt Donji grad po broju stanovnika jednaka je Gradu Šibeniku, otud i veća odgovornost. Kvaliteta života u Zagrebu nije onakva kakva bi trebala biti. Želimo omogućiti bolji i kvalitetniji život, dosad je Grad Zagreb bio samo prepoznatljiv po bezobrazno skupim komunalnim uslugama! Dugogodišnja vladavina SDP-a učinila je da Zagreb ima najskuplje komunalne usluge u Europi!

SDP-ov sindrom neznanja

Svaka treća nezaposlena osoba je mlađa od 30 godina, nema gospodarskih aktivnosti, investitori bježe, iz EU fondova iskorišteno je novca manje od najmanjeg mjesta u Hrvatskoj…  To je taj SDP-ov „Plan 21“! Mi želimo da hrvatska metropola bude prepoznatljiva po ljepoti življenja i dostupnosti sadržaja po prihvatljivim cijenama. A što je potrebno za kvalitetan život svih građanki i građana Zagreba.