U povodu Dana Virovitičko-podravske županije u Pitomači je jučer održana svečana sjednica Županijske skupštine te je otvorena Srednja škola Stjepana Sulimanca - jedna od najmodernijih u Hrvatskoj. Taj projekt vrijedan 20 milijuna kuna gotovo u potpunosti je financiran iz proračuna VPŽ-a i Općine Pitomača. SDP-ovci, vidite da se može!

http://hdz.hr/o/zo-viroviticko-podravske-zupanije/vijest/viroviticko-pod...

Prije same sjednice, župan Tomislav Tolušić, predsjednik virovitičko-podravskog HDZ-a Josip Đakić i načelnik Općine Pitomača Željko Grgačić srdačno su dočekali nacionalno izaslanstvo naše stranke, predvođeno predsjednikom Tomislavom Karamarkom i glavnim tajnikom Milijanom Brkićem. 

http://hdz.hr/vijest/nacionalne/video-tragikomicni-sdp-pricaju-o-postenj...

Na sjednici su, među ostalima, govore održali potpredsjednik Hrvatskog sabora (i politički tajnik HDZ-a) Tomislav Čuljak, Tolušić i Nikola Dobroslavić, dubrovačko-neretvanski župan. Prenosimo glavne dijelove njihovih govora:

ČULJAK: Sami povlače novac iz EU fondova!

Svaki put kada posjetim Virovitičko-podravsku županiju neposredno se uvjerim u njen napredak te vidim kako u njoj postoji jasna vizija koja se provodi konkretnim projektima usmjerenima na boljitak svih građana. I sve to u razdoblju recesije, ali - nažalost - i izostanka državne potpore i velikog nerazumijevanja SDP-ova državnog vrha za potrebe ovog dijela Hrvatske.

Posebno me raduje činjenica da su sredstva usmjerena u razvoj prosvjete i obrazovanja. Raduje me i to što je ova županija duboko uplovila u projekte potpomognute sredstvima iz EU fondova te što ima snage, znanja i potencijala da samostalno izrađuje projekte. Time uvelike doprinosi razvoju gospodarstva i kvaliteti života građana ove županije. 

TOLUŠIĆ: Tvrdoglavo protiv diletanata iz Banskih dvora!

Mašta, znanje i tvrdoglavost - tri su riječi koje na pravi način opisuju naš rad. Ako imate maštu i znanje, onda uistinu možete napraviti sve što hoćete. Nažalost, država je odlučila ugasiti sve u Virovitičko-podravskoj županiji - od bolnica do razvojnih projekata. No nisu uspjeli, jer mi nismo šutjeli i gledali kako nas tlače, nego smo tvrdoglavo tjerali po svom i uporno ukazivali na štetnost njihovih poteza. Tako smo prepoznali jednu općinu kao nositelja razvoja za obrazovanje i odlučili upravo u njoj - Pitomači - izgraditi školu vrijednu 20 milijuna kuna. Danas je pred vama jedna od najmodernijih srednjih škola u Hrvatskoj. 

DOBROSLAVIĆ: Krivci za krizu - Milanović i Josipović, a ne županije!

Čini se da je u Hrvatskoj danas popularno tražiti krivca za lošu gospodarsku situaciju. Tako su ovoj SDP-ovoj vlasti na red došle županije. No mi se moramo boriti protiv neopravdanih napada na naše županije! Vjerujemo da je županijski sustav dobar i da takav treba i ostati. Naravno da se smije razgovarati o pojedinim promjenama ustroja, no treba razgovarati ozbiljno, na osnovi analiza i studija, a ne u dnevno-političke svrhe. 

Virovitičko-podravska i Dubrovačko-neretvanska županija geografski su udaljene, ali se jednako bore za izlazak iz prometne izoliranosti. Treba nam čvrsta povezanost kvalitetnim cestama te, prije svega,  Pelješki most - da se na taj način povežemo s ostatkom Hrvatske.