Komentirajući smanjenje plaća u javnom sektoru,predsjednik HDZ-a je u izjavi novinarima kazao kako to nije antirecesijska,nego recesijska mjera. Opet ćemo jednoj skupini građana suziti mogućnost zapotrošnju. Sada se nalazimo u zatvorenom krugu, jer Vlada nije uspjela razvitiproizvodnju i nema ni jednu kvalitetnu investiciju, rekao je Karamarko.

Također je kazao kako Vlada poreznom presijom nećeučiniti ništa na izvlačenju države iz teške gospodarske situacije . To jepolitika kratkog daha, a problem je očito u tome što je gospodin Linićprisiljen poreznim udarima navlačiti novac u državi proračun, ocijenio je.

Naglasio je, kako oni koji su zaduženi za aktiviranjegospodarstva i proizvodnje ne rade ništa.

Mi na takvu situaciju možemo odgovoriti svojimgospodarskim programom i velikim projektima koje spremamo za južnu i sjevernuHrvatsku, kazao je Karamarko.

Založio se za olabavljenu poreznu politiku i zapoticanje građana na veću potrošnju, smatra da treba stimulirati kvalitetneinvesticije, ali ne predloženim zakonom o strateškom investiranju koji omogućavajeftinu rasprodaju Hrvatske i pruža mogućnosti za malverzacije.

Na novinarsku molbu da komentira stanje u Podravki,Karamarko je kazao kako nije u potpunosti upoznat sa stanjem u koprivničkojkompaniji, ali zna da poslovni rezultati nisu dobri te da se i tu kadrovira nepoštujući struku, nego na temelju nekih drugih karakteristika.

Govoreći o bivšim članovima stranke, Karamarko jekazao kako je namjera današnjeg HDZ-a pomirba sa svima s kojima je to moguće,pod uvjetom da nisu ogrezli u kriminal.

Mnogi se sada vraćaju u HDZ, jer smatramo da su mnogikvalitetni ljudi bili naprosto istjerani iz stranke. Za sve koji nisu bili ukriminalu, a vole ovu domovinu, ima mjesta u HDZ-u, rekao je Karamarko.