(IZ VUKOVARA S TRAJNOM ZAHVALNOŠĆU & PONOSOM) Komemorativnim skupom na Trpinjskoj cesti u Vukovaru obilježena je 27. obljetnica tragične pogibije general-bojnika Blage Zadre, zapovjednika obrane tog dijela Grada Heroja i prvog predsjednika Temeljnog ogranka HDZ-a Borova Naselja, i bojnika Alfreda Hilla, zapovjednik Vojne policije 204. brigade HV-a i obrane Sajmišta.

- General Zadro simbol je Domovinskog rata, simbol junaštva, odlučnosti i morala, što su istinske vrijednosti kojima je prožeta i današnja pobjednička Hrvatska vojska. Ponosim se jer je današnja Hrvatska vojska prožeta simbolima Domovinskog rata i jer Zapovjedno-stožerna škola nosi ime Blage Zadre, dok naše Nastavno središte Vojne policije nosi ime Alfreda Hilla! - poručio je ministar obrane i član Predsjedništva HDZ-a general Damir Krstičević, izaslanik predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića.

Vratili smo Hrvatsku vojsku u herojski Vukovar!

Vukovar je simbol junaštva i obrane u pravednome Domovinskom ratu! - nastavio je Krstičević:

- Ponosim se jer i današnji časnici vide na primjerima ovih ratnih heroja kako se to živi i daje za Domovinu! Vratili smo Hrvatsku vojsku u Vukovar, vratili smo svečanost promocije vojnih škola u Grad Heroj! A mogu vam najaviti da ćemo buduće središte za uvježbavanje borbenih vođa imenovati po vukovarskom branitelju Marku Babiću!

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/hrvatska-vojska-ima-sposobnosti-stititi-nas-teritorij-na-najucinkovitiji-nacin

Penava: Da se nikada ne zaboravi!

Današnjim okupljanjem šaljemo budućim naraštajima poruku da nikad nećemo zaboraviti njihovo herojstvo! Da je neizbrisiv doprinos Blage Zadre i Alfreda Hilla hrvatskoj slobodi! - istaknuo je pak vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.

Na grobove Blage Zadre i Alfreda Hilla na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata vijence su položili i svijeće zapalili članovi obitelji te brojna izaslanstva: u ime Hrvatskog sabora gradonačelnik Otoka (i pomoćnik glavnog tajnika HDZ-a) Josip Šarić, a u ime predsjednice RH njen savjetnik za hrvatske branitelje Ante Deur.

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/medved-kuscevic-markac-penava-na-27-godisnjici-tragedije-sotina-svi-ratni-zlocini