U svom predstavljanjujavnosti, istaknuo je kako više ne želi biti pasivni promatrač i gledatipotpuno nepravednu stagnaciju grada u kojem živi sa obitelji, te se stoga iprihvatio ove časne dužnosti – kandidata Hrvatske demokratske zajednice zagradonačelnika Čakovca.

 „Želim grad koji zapošljava, u kojem će ljudimoći ugodno živjeti i raditi za svoje obitelji, a ne samo puste spavaonice... Gradi okolicu koji će mladim i obrazovanima jamčiti preduvjete za radna mjesta, alii brinuti o građanima treće životne dobi. Neka napokon Čakovec i Međimurje dobeveću pažnju i budu prepoznatljivi u Lijepoj našoj“ , naglasio je Novinščak.

Osvrnuvši se na aktualnuSDP-ovu vlast, rekao je kako su oni godinama imali tu priliku, međutim, nisu jeznali iskoristiti.  „Siguran sam da sasvojom strankom mogu, i što je bitnije, znam kako učiniti Čakovec poželjnim mjestomza život“ – zaključio je Novinščak, inače 38.-godišnji kirurg zaposlen uŽupanijskoj bolnici u Čakovcu. Jedan je od osnivača Udruge znanstvenikaMeđimurja, član Hrvatskog kirurškog društva, predstavnik Hrvatske uMeđunarodnom udruženju za dijebetičko stopalo, objavljuje brojne znanstvene istručne radove.

Prigodnim riječimanazočnima su se obratili saborska zastupnica i predsjednica GO HDZ-a Čakovca,Sunčana Glavak, član Nacionalnog predsjedništva i predsjednik ŽO HDZ-aMeđimurja, Darko Horvat, a na presici je bio i saborski zastupnik Ivan DomagojMilošević.