„Upravo sam potpisao odluke o ukidanju tri savjeta pa više nemamo savjetnika“ - napisao je na svojoj Facebook stranici novi sisačko-moslavački župan Ivo Žinić (HDZ), ispunivši tim činom svoje najefektnije predizborno obećanje. 

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/video-pomest-cemo-sdp-ov-kriminal-ukinu...

Famozni „savjeti“ - kojima je bivša SDP-ova županica Marina Lovrić Merzel kupovala političku potporu koalicijskih partnera (poglavito već odavno kompromitiranih HSP-ovih dužnosnika) - godišnje su koštali građane Sisačko-moslavačke županije oko 1,6 milijuna kuna. 

Prodali se za 5.000 kuna

Podsjetimo, Lovrić Merzel je u tri „savjeta“ imenovala po 14 „savjetnika“, kojima je isplaćivala mjesečne naknade od 5.000 kuna neto iako je znala da oni iste poslove već obavljaju u okviru ostalih tijela područne samouprave i za to primaju odgovarajuću naknadu. Time je, sumnja USKOK, županijski proračun oštećen za najmanje šest milijuna kuna.

- Ušteđeni novac prenamijenit ćemo za zapošljavanje mladih stručnjaka i plaćanje troškova asistenata u nastavi za djecu s posebnim potrebama - istaknuo je Žinić preuzimajući „ključeve Županije“, a što je i potvrdio nedavno gostujući na televiziji N1.

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/video-rebalansom-proracuna-osigurat-cem...

Razvojni i socijalni proračun

U intervjuu za tu, kako je nazivaju, regionalnu televiziju, Žinić je ponovio i da je uvjeren da će njegov prijedlog proračuna proći na Županijskoj skupštini: 

- Naš proračun neće biti koruptivni, nego - razvojni i socijalni. Težište je na mjerama gospodarskog oporavka i zapošljavanja te na pomoći onima najugroženijima. Novi izbori bi našu županiju - koju je gospodarski opustošila SDP-ova koalicija - previše koštali. Stoga sam uvjeren da će i vijećnici i stranke kojima pripadaju iskazati odgovornost spram građana Sisačko-moslavačke županije.

Pred vijećnicima je, dodajmo, jednostavan izbor: ili će glasovati za radna mjesta i politiku čistih ruku - ili će pokušati spašavati kriminalnu hobotnicu SDP-a i njegovih ortaka.