Ne samo da je povrijediosve branitelje, već i sve građane ove države koji Hrvatsku doživljavaju kaolegitimnu državu, do koje je dovelo sve što se zbivalo zadnjih dvadesetakgodina, a napose obrambeni-Domovinski rat, na koji smo jako ponosni, naglasioje Horvat.

Mi u HDZ-u nećemo tolerirati takove premijeroveizjave, tim više jer je ono što je izjavio sadržaj srpske protutužbe zagenocid, te je riječ o opasnoj reviziji Domovinskog rata i falsificiranjupovijesti, poručio je Horvat.

Ne mogu vjerovati što samčuo vlastitim ušima i pitam se zar sam to zaslužio nakon aktivnog sudioništvana prvim crtama bojišnice tijekom cijelog Domovinskog rata u Hrvatskoj? Zar suto zaslužili moji prijatelji branitelji, njihove obitelji, onih kojih višenema..., vrlo emocionalno i ogorčeno je na konferenciji za novinare u Čakovcuistaknuo predsjednik OO HDZ-a Vratišinca, te aktivni sudionik Domovinskog rataod 1992. do 1995., Dalibor Sabol, pozivajući se na izjavu premijera Milanovićao uspoređivanju Hrvatske i Finske, te građanskom ratu.

Sabol je, inače, 80postotni invalid Domovinskog rata, te je prošao skoro sve bojišnice. O svojimiskustvima sa bojišnice u Vukovaru nazočnima je kratko govorio i njegovprijatelj Goran Zadravec, predsjednik Udruge dragovoljaca i veteranaDomovinskog rata, iz Zasadbrega. Njega je također, kako je i sam rekao,povrijedila izjava čovjeka na čelu države, a za koju se on borio prolijevajućivlastitu krv.

Posebnu težinu ima takvaizjava jer ju je izgovorio predsjednik Vlade, kojemu smo mi omogućili da danasšeće Bruxellesom i predstavlja našu državu, ogorčeni su bili branitelji.