Na današnji nadnevak, 3. svibnja, obilježavamo 19. godišnjicu smrti velikana suvremene hrvatske povijesti Gojka Šuška, ratnog ministra obrane Republike Hrvatske te najbližeg suradnika prvoga hrvatskog predsjednika i utemeljitelja HDZ-a dr. Franje Tuđmana.

Dr. Tuđman: Neustrašiv, ali razborit vitez hrvatski!

- U ličnosti Gojka Šuška očitovalo se nepokolebljivo jedinstvo hrvatskog nacionalnog bića. Bio je čovjek iznimnih ljudskih kvaliteta i upravljačkih sposobnosti. U svim okolnostima, pogotovo teškim i pogibeljnim, djelovao je snagom duha i značaja te svjedočio činom vjerodostojnog djela. Nepokolebljiv i neustrašiv, smion, ali razborit i promišljen vitez hrvatski - tim se riječima predsjednik Tuđman oprostio od svog prijatelja i najbližeg suradnika Gojka Šuška, koji je umro 3. svibnja 1998. u Zagrebu nakon teške bolesti.

General Filipović: Tuđman, Kuharić, Šušak

Na nedavnom okruglom stolu uoči obljetnice Šuškove smrti, predsjednik Zajednice branitelja HDZ-a „Gojko Šušak“ general Miljenko Filipović istaknuo je da je ratni ministar obrane zaslužio svoje časno mjesto u hrvatskoj povijesti:

- Šušak je uz predsjednika Tuđmana i kardinala Kuharića jedan od trojice velikana hrvatskog naroda u stvaranju hrvatske države.  U spomen na njegov lik i djelo Hrvatska demokratska zajednica je osnovala Zajednicu branitelja „Gojko Šušak“, koja s ponosom nosi njegovo ime.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/gojko-susak-uz-dr-tudmana-i-kardinala-kuharica-jedan-od-velikana-u-stvaranju

VIJENCI I SVIJEĆE NA MIROGOJU - MISA U DUBRAVI

Ministarstvo obrane RH nakon punih 17 godina preuzelo je ponovno organizaciju obilježavanja obljetnice Šuškove smrti.

Prema programu, organizirana kolona - predvođena pripadnicima Počasno-zaštitne bojne u povijesnim odorama - s ulaza u zagrebačko groblje Mirogoj krenut će danas u 09:15 sati prema grobu Gojka Šuška.

Svetu misu zadušnicu, s početkom u 18:00 sati, predvodit će vojni ordinarij mons. Juraj Bogdan u Crkvi Bezgrešnog Začeća blažene Djevice Marije (Avenija Gojka Šuška 2, Dubrava).