(VIDEO & PHOTO) U dupkom punoj dvorani Mjesnog odbora Horvati-Srednjaci sinoć je svečano obilježena 29. obljetnica osnutka HDZ-a na Trešnjevci, zagrebačkom kvartu s oko 120.000 stanovnika. Mnogobrojnim članicama i članovima te simpatizerkama i simpatizerima naše stranke obratili su se predsjednik HDZ-a i Vlade RH Andrej Plenković, prvi čovjek HDZ-a Grada Zagreba i ZG Gradske skupštine dr. sc. Andrija Mikulić, predsjednik Zajednice utemeljitelja HDZ-a „Dr. Franjo Tuđman“ Mario Kapulica i, naravno, domaćini - predsjednici Organizacija HDZ-a gradskih četvrti Trešnjevka sjever Zvonimir Milas i Trešnjevka jug Danijel Samaržija.

Donosimo ključne poruke iz govora predsjednika Plenkovića:

O „KONKURENCIJI“ NA EU IZBORIMA

HDZ će uvjerljivo, treći put zaredom, pobijediti na izborima za Europski parlament i pokazati da je nedvojbeno daleko najjača politička snaga u zemlji! Ovo su izbori između onih koji su ozbiljni, koji znaju gdje smo bili, što smo ostvarili, gdje smo danas i koji su prioriteti pred nama, te onih koji nemaju pojma o tome kako smo došli tu gdje jesmo i koji još manje razumiju današnji vrlo kompleksni međunarodni kontekst. Traže mandate u EP-u u kojem neki od njih ne znaju ni gdje bi pripadali, a kamoli što bi radili!

O PRIORITETIMA HDZ-a

HDZ u izbore za Europski parlament ide s pet prioriteta: članstvo Hrvatske u eurozoni i uvođenje eura za nekoliko godina, ulazak u schengenski prostor, bolje korištenje europskih fondova, rad na strateškim infrastrukturnim projektima - poput Pelješkog mosta, LNG terminala na Krku, željeznice i ulaganja u internetsku infrastrukturu - te predsjedanje EU-om 2020. godine. Kada Hrvatska bude predsjedala EU-om, na dnevni red doći će i zaključivanje pregovora o idućih sedam godina europskog proračuna. To je golema odgovornost u trenucima kada ćemo imati novi Europski parlament, novu Europsku komisiju i, kako je sada izgledno, Uniju bez Velike Britanije.

O „SUVERENISTIMA“

Na hrvatskoj političkoj sceni paradiraju politički akteri koji nemaju ni najmanjega institucionalnog znanja o europskim procesima. Paradiraju, zloupotrebljavaju politički prostor i medije za nevjerojatno lakonske teze, mahom netočne i još manje provjerene, a predstavljaju se kao veliki zaštitnici nacionalnih interesa!? Neki od njih su sami sebe proglasili „suverenistima“, držeći se iživjelih koncepata iz 19. stoljeća, ne shvaćajući ili ne želeći shvatiti da nacionalne interese danas bolje štitimo članstvom u NATO-u i EU-u. Strategija tih malih stranaka jest „grickati“ HDZ-ovo biračko tijelo. To im je cilj - i nemaju drugog ni cilja ni suvislog programa.

Na njihovu žalost, hrvatski ljudi prepoznaju one koji vode ozbiljnu i odgovornu politiku, koji znaju da zahvaljujući EU sredstvima gradimo Pelješki most, niveliramo novozagrebački rotor ili vrhunski opremamo 6.500 policajaca koji štite našu granicu od ilegalnih migranata, te one koji iza samoproglašenog ‘suverenizma’ nastoje sakriti svoje neznanje i destruktivnost! Što je ‘suvenerističkije’ od čvrste i učinkovite zaštite hrvatske granice ili ostvarenja sna o povezivanju hrvatskog juga s ostatkom Lijepe Naše!?!”.

MIKULIĆ: „Crvena“ Trešnjevka sve više u HDZ-ovoj plavoj boji!

Prvi čovjek HDZ-a Grada Zagreba i Gradske skupštine Grada Zagreba dr. sc. Andrija Mikulić pozvao je članice i članove da bez ikakve zadrške promoviraju HDZ-ove uspjehe.

- U gradskim četvrtima Trešnjevka sjever i Trešnjevka jug stanuje više od 120.000 stanovnika. Više se ne može govoriti o „crvenoj“ Trešnjevci jer rezultati izbora zadnjih godina pokazuju da je ona sve više u HDZ-ovoj plavoj boji. Zagrebački HDZ mora biti prvi na događajima među ljudima i među mladima. Taj je model rada primijenio HDZ Trešnjevke, što se vidi i po izbornim rezultatima. Bliže nam se EU izbori. Itekako je bitno tko će u ime Hrvatske govoriti u Europskom parlamentu. Hoće li to biti zastupnici naše narodnjačke i demokršćanske stranke ili oni koji glume velike Hrvate, a bježe iz Sabora dok mi branimo Vatikanske ugovore! Hoćemo li to biti mi HDZ-ovci ili pojedinci iz ljevičarskih frakcija koje se u Hrvatskoj dijele i rastu kao gljive poslije kiše! Pozivam vas da i to zajedno odradimo, vođeni neupitnim postignućima naše stranke i naše Vlade, i rezultat će biti tu!

KAPULICA: Cijela Hrvatska Tuđmanov je spomenik!

Predsjednik Zajednice utemeljitelja HDZ-a „Dr. Franjo Tuđman“ Mario Kapulica prisjetio se riječi prvoga hrvatskog predsjednika da moramo biti moderni, suvremeni i ići u korak sa svijetom, ali i da nikada ne smijemo zaboraviti tko smo i odakle potječemo.

- 20 godina nakon njegove smrti, Zagreb je napokon dobio spomenik dr. Franje Tuđmana. Ali neki se ne mire s njim. Ne shvaćaju ili ne žele prihvatiti povijesnu istinu - čitava Hrvatska Tuđmanov je spomenik! A na njihovu žalost, u našoj će metropoli još jedan velikan dobiti zasluženi spomenik - ratni ministar i najbliži Tuđmanov suradnik Gojko Šušak!