Upravo smo potpisali ugovor s izvođačima radova na rekonstrukciji i izgradnji pruge od Dugog sela do Križevaca u duljini od 32,8 km. Ovaj je projekt slikovit prikaz temelja na kojima počiva gospodarski program HDZ-a - napisao je, između ostalog, predsjednik HDZ-a i prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko na svojoj Facebook stranici.

Objavu predsjednika Karamarka donosimo u cijelosti:

Upravo smo potpisali ugovor s izvođačima radova na rekonstrukciji i izgradnji pruge od Dugog sela do Križevaca u duljini od 32,8 km. Ovaj je projekt slikovit prikaz temelja na kojima počiva gospodarski program HDZ-a. Efikasnim korištenje fondova EU u svrhu izgradnje infrastrukturnih objekata, potičemo zapošljavanje i gospodarski rast!

Osim već spomenute dionice željezničke pruge izgradit ćemo ili rekonstruirati 18 mostova, nadvožnjaka i pothodnika, te izgraditi novih 25 km servisnih cesta. U ove radove koji će dovesti do znatno bržeg i sigurnijeg prometovanja bit će utrošeno više od 1,2 milijarde kuna, od čega Republika Hrvatska sudjeluje s 15 posto sredstava, a ostatak smo povukli iz fondova EU.

Ispunjavamo svoja obećanja! Zanimaju nas samo gospodarstvo, investicije i radna mjesta!