Skromnu donaciju, u skladu s mogućnostima, izdvojili smo od srca, sa željomda pokažemo koliko poštujemo vaš rad, istaknula je Kosor, zahvalivši na tomešto je Zaklada dosad pomogla u spašavanju mnogih života.

Obećala je kako će potaknuti Zajednicu žena HDZ-a "KatarinaZrinski" i Mladež HDZ-a, čiji su predstavnici također bili na uručivanjudonacije, da pokrenu nove akcije kojima će podupirati rad Zaklade.

Marija Rukavina, majka Ane Rukavine čije ime Zaklada nosi, podsjetila jekako je HDZ od početaka podupirao rad Zaklade, a zahvaljujući financijskojpotpori iz državnog proračuna od oko 4,5 milijuna kuna, dosad je tipizirano 15tisuća uzoraka krvi, od njih 27 tisuća.

Rukavina je zahvalila i mnogim građanima koji su pomagali i dalje pomažu sasredstvima, bez obzira koliko velika ili mala ona bila, izvijestivši da suznačajne donacije dobili iz ostavština bolesnih ljudi. Najavila je da će se,kada se završi tipizacija, zahvaljujući ostavštini jedne pokojne liječnice,pokrenuti stipendiranje mladih liječnika za njihovu izobrazbu u inozemstvu,nakon čega bi se s novim znanjima vraćali u Hrvatsku.

Ana Rukavina umrla je od leukemije 2006., nakon čega su pokrenuteinicijative da se u Hrvatskoj poboljša sustav dobrovoljnog darivanja koštanesrži, odnosno proširi hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja koštane srži.Zaklada provodi humanitarne i marketinške aktivnosti sa ciljem prikupljanjafinancijskih i drugih resursa za rad i širenje tog registra, a jedan od ciljevaje i da se razvije privatna i javna banku krvi iz pupkovine.