Nama koji obnašamo dužnosti božićna je poruka poticaj za još više angažmana i predanosti na dobrobit svih ljudi u Hrvatskoj u 2019. godini. Zamislimo se i zapitajmo se što možemo činiti još bolje - izjavio je predsjednik Vlade RH i HDZ-a Andrej Plenković nakon božićnoga misnog slavlja koje je u Zagrebačkoj katedrali predvodio kardinal Josip Bozanić, nadbiskup zagrebački.

Nastavljamo s provedbom našeg programa

Vlada će, istaknuo je, zadržati dosadašnji smjer:

- Dobro smo ocijenili što je Hrvatskoj potrebno, a potrebne su joj snažne i stabilne institucije koje omogućuju  gospodarstvenicima da u miru privređuju, a ulagačima da prepoznaju Hrvatsku i ovdje nalaze svoje šanse.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/za-jutarnji-list-porezno-smo-rasteretili-gradane-i-gospodarstvo-u-2019-fokus-ce

Trebaju nam, naglasio je, i solidarnost u društvu i kvalitetniji standard svih ljudi:

- Nastavit ćemo s provedbom našeg programa. Mislim da smo se nosili s puno izazova u vremenu koje je iza nas. Svaka nova godina je novi veliki izazov, na nama je da budemo na razini tih izazova.

Preduvjeti za daljnji rast

Najvažnijim strateškim ciljevima u 2019. ocijenio je gospodarstvo i ulaganja, koji su ključni pokretači svega, a za koje su napravljani stabilizirajući preduvjeti:

- Imam dojam da smo nekad kao Vlada i država imali previše ulogu kriznog upravljanja s pojedinim gospodarskim subjektima, ali to su sve na neki način posljedice naše gospodarske tranzicije koje su prilično koordinirano došle na dnevni red, a koje smo uspjeli iznijeti s dosta solidnim rezultatom.

LNG - nema dileme!

Upitan o opstanku projekta LNG-a, Plenković je odgovorio da za Vladu nema nikakve dileme:

- Dobili smo 101 milijun eura iz europskih fondova. Svaka ozbiljna država vodi računa o energetskoj sigurnosti i diversifikaciji opskrbe. Naše kompanije bit će većinski vlasnici LNG Hrvatska, a suvlasništvo