(VIDEO) Savjetnik predsjednika HDZ-a (i predstojnik Ureda Predsjednika Vlade RH) dr. sc. Davor Božinović u izravnom javljanju za HTV iz Središnjice naše stranke osvrnuo se na prve rezultate izlaznih anketa lokalnih izbora.

- Siguran sam što noć više bude odmicala da će se - kao i uvijek do sad - pokazati da je HDZ najjača politička stranka u Republici Hrvatskoj. Imat ćemo najveći broj župana, gradonačelnika i načelnika.

Drugi krug - dva kandidata

Vezano za rezultate prvih izlaznih anketa u najvećim hrvatskim gradovima, kazao je da dva naša kandidata idu u drugi krug.

- HDZ će barem u jednom od njih, siguran sam, imati gradonačelnika.

POZITIVNI GOSPODARSKI POKAZATELJI

U odgovoru na pitanje o aktualnoj političkoj situaciji, dr. sc. Božinović je izdvojio da je na svima izbor - hoće li se održati političku stabilnost ili ići u neizvjesne scenarije.

- Hrvatska u ovom trenutku po svim ekonomskim pokazateljima napreduje. Svi su, dakle, pozitivni. Ne sjećam se u zadnjih desetak godina da smo imali ovakve pozitivne pokazatelje - govorim o smanjenju broja nezaposlenih, povećanju zaposlenih, a uskoro ćemo izaći i iz Procedure prekomjernog proračunskog manjka. Investicijska se klima popravlja. Izbor je na svima hoćemo li održati političku stabilnost ili ići u neizvjesne scenarije.