Delegacija Kršćansko-demokratske unije (CDU) iz Savezne zemlje Hessen u trodnevnom je posjetu Hrvatskoj. Nastavak je to naše intenzivne suradnje s partnerskom i prijateljskom strankom iz Njemačke, koja je članica - poput HDZ-a - Europske pučke stranke (EPP), najjače političke grupacije Starog kontinenta.

http://hdz.hr/vijest/eu/glavni-tajnik-u-hessenu-jos-intenzivnija-suradnj...

Izaslanstvo - koje, među ostalima, sačinjavaju ministar financija Savezne zemlje Hessen dr. Thomas Schäfer, glavni tajnik CDU-a Hessena Manfred Pentz i član Parlamenta te njemačke pokrajine dr. Ralf-Norbert Bartelt - susrelo se danas u Središnjici HDZ-a s glavnim tajnikom naše stranke Milijanom Brkićem, članom Predsjedništva Andrijom Mikulićem, predsjednikom Odbora za financije dr. Tomislavom Ćorićem te tajnicom za iseljeništvo Margaretom Mađerić.

Zadovoljstvo suradnjom i uspjesima

Glavni tajnik Brkić srdačno je pozdravio goste te istaknuo zadovoljstvo nastavkom dobre, sadržajne suradnje. Potom je predstavio izborne uspjehe obnovljenog HDZ-a: otkad je predvodi Tomislav Karamarko, naša stranka niže samo pobjede - od kojih je najnovija ona na izborima za sisačko-moslavačkog župana. HDZ se vratio izvorišnoj politici dr. Franje Tuđmana te se osnažio predanim radom na terenu!

Glavni tajnik CDU-a Hessena, njemačke federalne jedinice u kojoj živi veliki broj Hrvata, također je naglasio zadovoljstvo kvalitetnom suradnjom s HDZ-om te izrazio poštovanje prema prvome hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu - koji je izuzetno cijenjen u njegovoj zemlji. Poručio je da CDU priželjkuje HDZ-ovu pobjedu kako na predsjedničkim, tako i na parlamentarnim izborima. 

Razvojno-investicijski projekti

Njemačka delegacija nastavila je posjet Hrvatskoj današnjim sastancima s HDZ-ovim zastupnicima u Hrvatskom saboru i Gradskoj skupštini Grada Zagreba, a sutra će pohoditi Liku, gdje će se susresti s predsjednikom ličko-senjskoga županijskog HDZ-a dr. Darkom Milinovićem, našim sabornikom Domagojem Miloševićem i načelnikom Općine Plitvička jezera Borisom Luketićem. Potom će se uputiti u Zadar gdje će s gradonačelnikom Božidarom Kalmetom razgovarati o mogućnostima suradnje. Među inim, izaslanstvo CDU-a prisustvovat će prezentaciji projekata Luka Gaženica i Vrata Zadra. 

Trodnevni posjet njemački će gosti završiti u Karlovcu, gdje će se susresti s gradonačelnikom Damirom Jelićem te također razmotriti mogućnosti suradnje. 

U pratnji CDU-ove delegacije su tajnik Koordinacije HDZ-a za Srednju Njemačku (i član Središnjeg odbora) Franjo Akmadža.