Dnevnik Nove TV objavio je novi Crobarometar, s rezultatima ispitivanja raspoloženja građana koje je u veljači provela agencija Ipsos.

HDZ POJAČAVA PREDNOST

HDZ ima potporu čak 35,1 posto građana (rast u odnosu na 33,6 iz siječnja), i to je drugi najbolji rezultat koji je naša stranka ostvarila u nizu godina.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/crobarometar-hdz-stabilno-najpopularniji-jos-veca-prednost-u-odnosu-na-sdp

SDP je i dalje u padu i to peti mjesec zaredom. Trenutačno su na 21,9 posto birača (pad u odnosu na 22,4 iz prošlog mjeseca). Živi zid veljaču završava s potporom od 9 posto kao treća politička opcija, a Most je četvrti izbor birača s potporom od 8,6 posto.

POLITIČKA STABILNOST

Vladin rad odobrava 45 posto ispitanika, a ne odobrava njih 42 posto, dok ne zna 13 posto. Velika većina građana - kao potvrda političke stabilnosti - smatra da će Plenkovićeva Vlada odraditi mandat do kraja. Takvog je mišljenja njih 77 posto, a da će se Vlada raspasti prije, misli tek 16 posto ispitanika. Ne zna njih 6 posto.

PLENKOVIĆ - BERNARDIĆ  56:36

O Andreju Plenkoviću pozitivan dojam ima 56 posto birača, a negativan njih 35 posto. A o šefu oporbe Davoru Bernardiću pozitivan dojam i dalje ima samo 36 posto birača i kao da je zacementiran, a negativan dojam ima njih 43 posto.

http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/crobarometar-hdz-sve-jaci-i-jaci-a-sdp-sve-slabiji-i-slabiji---467968.html