Aktualnoj je vladi svaki treći ili čak drugi ministar u sukobu interesa. Zamislite što bi se sve događalo da su u pitanju HDZ-ovi ministri! Ako se dokaže da je Linićev pomoćnik bio u sukobu interesa, ostavku bi, osim njega samog, morali dati i svi oni koji ga štite - izjavio je predsjednik Karamarko.

Uoči večerašnje HDZ-ove tribine u povodu 22. obljetnice međunarodnog priznanja RH (Novinarski dom, Zagreb), predsjednik Karamarko odgovarao je na pitanja okupljenih novinara. Izdvajamo dio o aferi s Linićevim pomoćnikom Brankom Šegonom. 

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa krenulo je u obradu pomoćnika ministra financija, no neki su se danas oglasili da bi bez obzira na odluku i ministar i njegov pomoćnik trebali otići. Vaš stav o tome?

U najmanju je ruku upitno to što je jedan visoki dužnosnik mogao ostvariti takvu privilegiju. Treba pričekati Povjerenstvo - vjerujem da će pošteno odraditi svoj posao - ali se iste ili slične afere ovoj vladi ne događaju prvi put. Njima je svaki treći ili čak drugi ministar u sukobu interesa, preko čega dio medija nekako olako prelazi. Zamislite što bi se sve događalo da su u pitanju ministri HDZ-ove vlade, to bi sve treštalo i pljuštale bi ostavke! U slučaju da se dokaže da je g. Šegon bio u sukobu interesa, osim njega samoga ostavku bi morali dati i svi oni koji ga štite.